Magyarország

2010.01.28. 16:32

HÁZROBBANÁS - Csütörtökön délután elkezdõdhet a visszaköltözés

<p>Csütörtökön estétõl elkezdõdhet a visszaköltözés a Balaton utcai házba, ami egy robbanás miatt vált lakhatatlanná korábban. A gázvezetékek helyreállításával mindenütt végeztek, néhány lakásban van még gond a kéménnyel, illetve vannak lakások a felsõ szinteken, amelyek továbbra sem lakhatók. A robbanás óta lezárt utcát délután megnyitják.</p>

A gázvezetékek javítását a hétvégére várták, de a munkák hamarabb befejezõdhet, így megkezdõdhet a visszaköltözés a Balaton utcai házba. Aki akar és tud, a lakható lakásokba már csütörtökön estétõl visszamehet - mondta a Független Hírügynökségnek Puka Zsófia, a belvárosi önkormányzat szóvivõje.

A robbanás óta lezárt utcaszakaszt a délután második felében nyitják meg. A következõ napokban rendõrjárõr és az önkormányzat által kirendelt biztonsági õrök is vigyáznak, hogy illetéktelenek továbbra se juthassanak be az épületbe.

Azokban a lakásokban, ahol a kémények állapota miatt gond lehet a fûtéssel, az önkormányzat biztosít hordozható hõsugárzókat.. A lakók akár már csütörtökön este is elkezdhetik a visszaköltözést, de valószínûleg lesz olyan lakó, aki ezt péntekre, vagy hétvégére halasztja. Természetesen csak azokba a lakásokba lehet visszamenni, amelyek biztonságosak. Ez egyébként a lakások többségét jelenti. A robbanás a legfelsõ emeleten volt, de még a felsõ szinteken is van már olyan lakás, ami lakható - mondta Puka Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!