Magyarország

2008.11.09. 20:15

Hétfői határblokád: a szlovák rendőrség készül

<p>Minden rendelkezésére álló eszközzel kész beavatkozni a szlovák rendőrség, ha a Jobbik és a Magyar Gárda hétfői részleges határblokádjával kapcsolatban Szlovákia területén valamilyen jogellenes cselekmény történne - mondta a szlovák Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap.</p>

Martin Korch közölte, a szlovák hatóságok folyamatosan figyelemmel kísérik majd az akciót. A Jobbik és a Magyar Gárda a múlt heti dunaszerdahelyi DAC-Slovan mérkőzésen történt rendőri akció és a szlovák hatóságoknak a Nemzeti Őrsereg egyenruhás tagjaival szembeni szombati királyhelmeci fellépése miatt félpályás útlezárással tiltakozik több szlovák-magyar határátkelőhely magyarországi oldalán.

Északi szomszédunknál vasárnap Csáky Pál, a Magyar Koalíció Pártja (MKP) elnöke "a cinikus politikai manipuláció megnyilvánulásának" minősítette azt, hogy a királyhelmeci eset miatt Robert Fico szlovák kormányfő szombaton a belügyminiszterrel és a külügyi tárca szóvivőjével közösen rendkívüli sajtóértekezletet hívott össze a történtek elítélésére. "Abban a helyzetben, amely szombaton Királyhelmecen adódott, a szlovák szerveknek cselekedniük kellett, s cselekedtek is, az MKP-nak pedig nincs megjegyzése szombati tevékenységükkel kapcsolatban" - szögezi le Csákyék közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!