Magyarország

2008.11.09. 07:05

Fejvadászok Farkas Péter nyomában

<p>Még mindig szökésben van Farkas Péter egykori olimpikon és elítélt, ám ha még nem távozott külföldre, egy speciális egység, a Nemzeti Nyomozó Iroda célkőrözési alosztálya vadászik rá.</p>

Balogh Ádám alezredes, az alosztály megbízott vezetője a Vasárnapi Blikknek elmondta: feladatuk a kiemelt, súlyos bűncselekmények gyanúsítottjainak valamint azoknak az elfogása, akik nem kezdték meg a büntetésük letöltését.

Hozzátette: a csapathoz kerülni különleges dolog, kreatívitásra, logikai készségre, és nyelvtudásra van szükség, mivel sok ország hatósága keresi meg őket egy-egy bűnöző elfogása miatt. Pelle Andrea, Farkas Péter védője a lapnak elmondta: fogalma sincs hol van Farkas Péter. Mivel a volt olimpiai bajnok ítélete még nem jogerős, így még nem ketyeghet az elévülési idő, amely a Farkas Péterre kiszabott öt év esetében összesen tíz év lenne.

Előzmények:

Jogerős ítéletig börtönben marad Farkas Péter bírkózó öccse
A jogerős bírósági ítéletig börtönben kell maradnia Farkas Péter olimpiai bajnok kedden este elfogott öccsének.

Délután a Markóba viszik Farkas Károlyt
A Pesti Központi Kerületi Bíróságra szállítják szerdán délután az ítélet elől elszökött Farkas Károlyt, Farkas Péter birkózó olimpikon öccsét. A rendőrök délután átadják a férfit a bíróságnak, amely dönt további sorsáról.

Elfogták a körözött birkózó öccsét
Elfogták a rendőrök Farkas Károlyt, a körözött olimpiai bajnok birkózó, Farkas Péter szintén körözött öccsét.

Az ügyvéd sem tudja, hol lehetnek Farkasék
Ügyvédjükkel sem közölték, miért és hová távoztak el a hétfői tárgyalásukról a Farkas testvérek.

Öt év fegyházra ítélték Farkas Péter olimpiai bajnokot
Farkas Péter birkózó olimpiai bajnokot a hétfőn délután kihirdetett elsőfokú ítéletével a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatólagosan elkövetett kábítószerrel való visszaélésért, mint bűnsegédet öt évi fegyházra, és egymillió forint pénz mellékbüntetésre ítélte, ezen kívül öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!