Magyarország

2008.09.16. 07:43

Megdőlt a hidegrekord hétfőn

<p>Megdőlt a napi hidegrekord hétfőn. Budapesten Lágymányosnál 10,8 Celsius fokos maximum hőmérsékletet mértek, a leghidegebb a fővárosban szeptember 15-én 1912-ben volt, akkor 12,4 fokot mutattak a hőmérők.</p>

Zalaegerszegen 1925-ben ezen a napon 10,5 fok volt, míg ma Sopronban mindössze 8,6 fokot mértek - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese.

Az előrejelzések szerint kedden a hétfőihez hasonló idő lesz, a csapadékos időszakok között azonban nagyobb szünetek lesznek. Szerdán már felszakadozik a felhőzet nyugat felől és kissé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön változóan felhős idő mellett akár 17 fok is lehet, a hétvégén 13-18 fok várható. A jövő héttől talán egy kicsit feljebb egy a hőmérő higanyszála - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az OMSZ ügyeletese.

A Főtáv Zrt. egyébként a hidegre tekintettel - lakóközösségek kérésére - már 120 ezer budapesti lakásban megkezdte a fűtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!