Magyarország

2008.07.12. 20:05

Hat magyar katona halt meg az elmúlt tíz év külszolgálataiban

<p>A mostani esettel együtt eddig összesen hat magyar katona halt meg az elmúlt tíz évben külszolgálatban, különböző missziók tagjaiként, tizenhárman pedig megsérültek.</p>

Szombaton délután tűzszerész feladat végrehajtása közben egy újabb katona lelte halálát Afganisztánban.

A szombati szerencsétlenség előtt legutóbb június 10-én halt meg magyar katona külföldi szolgálatban. Akkor is Afganisztánban; egy házilag készült bombát próbált hatástalanítani és a szerkezet felrobbant.

Május 4-én, Afganisztánban egy autóbalesetben sérült meg könnyebben két magyar katona. 2008. március 26-án Irakban sérült meg könnyebben a Magyar Honvédség Tanácsadó és Összekötő Csoportjának egy tagja Irakban. Egy rakétatámadáskor a robbanás után felcsapódott kő találta el a vállát.

2007. október 8-án Afganisztánban egy katonai konvoj mellett robbant bomba, egy magyar katona könnyű hámsérüléseket szenvedett.

2006. március 8-án két magyar katona súlyosan, egy másik könnyebben sérült meg Afganisztánban, mikor az őket szállító terepjáró felborult.

2005. október 9-én szintén Afganisztánban sérült meg könnyebben két magyar katona. Terepjárójukkal járőrözés közben egy busszal karamboloztak. Ebben az évben ugyancsak Afganisztánban, augusztus 7-én szintén egy közlekedési balesetben sérült meg egy magyar katonanő. Ebben a balesetben meghalt egy német katona is, két másik német egyenruhás megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!