Magyarország

2008.03.11. 20:55

Megvertek egy doktornőt a gyöngyösi kórházban

<p>Gyöngyös - Egy beteg asszony lánya többször megütötte anyja kezelőorvosát a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban hétfőn délután.</p>

Az orvos nem sérült meg. A kórház és az orvosnő nem tett feljelentést. Az esetről kedden adott tájékoztatást Szőke Ferenc, a kórházat működtető Hospinvest Zrt. ügyvezető igazgatója.

A beteg hétfőn délután megjelent a belgyógyászati osztályon, ahol már korábban kezelték. Azt kérte, fektessék be az osztályra. Az orvosnő ezt azonban nem látta indokoltnak, ezért járóbeteg kezelést javasolt. Ezt azonban a beteg lánya sérelmezte, és többször megütötte a doktornőt. Az eset után nem tett feljelentést sem a kórház, sem az orvosnő. "Általános probléma, mondhatni, országos jelenség, hogy orvosra, egészségügyi szakdolgozóra támadnak, ezért nem látjuk értelmét a feljelentésnek", magyarázta a Független Hírügynökségnek Szőke Ferenc, aki szerint a tapasztalt doktornő szakmailag korrekt döntést hozott, amikor nem vette fel az osztályra a beteget. Az eset után a doktornő felmondott, az igazgató szerint azonban erről nem az incidens után döntött. "Az orvosnő korábban, más okból már kérte az áthelyezését, ez csak a csepp volt a pohárban", tette hozzá az ügyvezető.

Az esetet a Magyar Televízió Szempont című műsorának forgatócsoportja rögzítette, mivel éppen ott dolgoztak.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!