Magyarország

2007.12.05. 21:12

Száz ember demonstrál Gyurcsány Ferenc házánál

<p>Budapest - Körülbelül száz ember érkezett szerdán este fél nyolc körül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szemlőhegy utcai házának közelébe, hogy a kormány távozását követelje.</p>

Az épületig nem engedték őket, az utcát már előtte lekordonozták a rendőrök.

A tüntetők a Margit híd pesti hídfőjénél lévő Olimpiai Parkból indultak el, és a bejelentés szerint fél kilencig maradhatnak a kormányfő házánál. A demonstrálókat csaknem kéttucat egyenruhás kísérte végig, a Szemlőhegy utcában pedig néhány rendőrautó várta őket. A tüntetés egyik szervezője - a tavaly őszi Kossuth téri tüntetőkből alakult Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetője - Gonda László egész úton egy csaknem három méter magas, fából készült kettős keresztet cipelt a vállán - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója.

A rendőrségnek eddig nem kellett beavatkoznia, a tüntetőcsoport békés - mondta el Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!