Magyar Úszás Napja – Risztov Évát a debreceni Kenézy kórházban ápolják

Debrecen, 2014. június 23., hétfő (MTI) – Risztov Évát heveny gyomor-bélhuruttal a debreceni Kenézy kórházban ápolják – közölte a kórház sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

Lénárt Beáta tájékoztatása szerint Risztov Évát a vasárnap éjszakai ügyeletben vették fel a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet Infektológiai Intézetébe, feltehetően vírusos eredetű heveny gyomor-bélhuruttal.

A kórokozó azonosítása jelenleg folyamatban van, amelyet rövid időn belül a járványügyi vizsgálat fog tisztázni. Állapota jelenleg stabil, néhány napon belül elhagyhatja a kórházat – tette hozzá a szóvivő.

Szombaton Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül. Bóka István polgármester közölte: a Veszprém megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerves Kémiai, Toxikológiai és Laboratóriumi osztálya jelenleg vizsgálja az ügyet, és 24-48 órán belül ígért eredményt.

A polgármester hozzátette, más balatoni strandról eddig nem érkezett fertőzésről szóló bejelentés, így lokális jelenségről van szó.

– MTI –