Friss hírek

2007.12.14. 20:12

Az Amazon vette meg Rowling új könyvét

<p>Az online értékesítő Amazon pénteken nyilvánosságra hozta, hogy ő vásárolta meg J. K. Rowling ritkaságszámba menő új könyvét. A "Beedle, a költő meséi"-t 1,95 millió angol fontért (680 millió forintért) árverezték el a Sotheby s aukcióján egy - akkor még - titkos vevőnek csütörtökön Londonban.</p>

A vételárat, amely a várt összeg körülbelül negyvenszerese, a brit írónő alapítványának, a Gyerekek Hangjának utalják át, amely az elesett gyermekeket karolja föl Európa-szerte. Eredetileg arra számítottak, hogy ötvenezer font (17 millió forint) körüli összegért találnak rá vevőt.

Az internetes kereskelmi cég, az Amazon 12 millió példányt adott el a Harry Potter-könyvekből. Azt egyelőre nem tudni, nyilvánosságra hoz-e részeket a most vásárolt, friss Rowling-műből.

A "Beedle, a költő meséi"-ből összesen hét példány készült, hatot korábban elajándékozott az írónő, egyet pedig csütörtökön árverésre bocsátottak. Mind a hét példány kézzel írott és maga Rowling illusztrálta a bőrkötéses, ezüsttel és ékkövekkel díszített kiadásokat. Az az öt mese olvasható benne, amiket Dumbledore hagyományozott Potter barátjára, Hermione-ra a hetedik Harry Potter könyben. Az öt mese közül egy már feltűnt az utolsó Harry Potter-könyvben, négy azonban még sosem látott napvilágot.

Az írónő korábban elmondta, hogy a "Beedle" aprólékos munkája segített elválnia a történettől és karaktereitől. A mesék címe: A jószerencse forrása, A varázslómester szőrös szíve, Három báty meséje, A varázsló és az ugráló fazék, és a Nyuszimuszi meg a fecsegő fatönk.

J. K. Rowling most egy gyerekkönyvön dolgozik, félig már megírta, azt egyelőre nem tudni, mikor kerül a boltokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!