Magyar Kupa: Augusztus elején már pályára kell lépni

Az immáron NB II-es Kazincbarcika csak később csatlakozik majd be
Az immáron NB II-es Kazincbarcika csak később csatlakozik majd be
Miskolc – Pénteken lejárt a jelentkezés a Magyar Kupa 2017/2018-as küzdelemsorozatára.

A versenykiírás értelmében péntek 12 óra volt a határideje annak, hogy a honi klubok beadják nevezésüket a Magyar Kupa következő évadára. A 2017-2018. évi NB I, NB II és NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó-bajnokságban résztvevő csapatok – az NB I-es és NB II-es sportszervezetek tartalékcsapatainak kivételével – nevezési lapjukat, valamint a mellékleteit az MLSZ verseny­igazgatóságára kellett benyújtaniuk, míg a megyei I., II., III. és IV. osztályban résztvevő kluboknak a nevezési lapjukat a illetékes megyei (Budapesti) Igazgatóságra kellett elküldeni – és persze át kellett utalni az MLSZ számlájára az 50.000+ÁFA (amatőr csapatoknak ennek az összegnek a felét) nevezési díjat.

Július 19-ig eldöntik

A versenykiírásban az is szerepel, hogy az NB I-es, az NB II-es, az NB III-as és a megyei I. osztályú kluboknak kötelező az indulás, míg ettől lejjebb lehetőség volt a jelentkezés beadása. Miként az mindig is történik, a kupát a Magyar Labdarúgó Szövetség írta ki, szervezi és működteti, azonban az 1-5. forduló mérkőzéseit az MLSZ megbízásából a Megyei-Budapesti Igazgatóságok szervezik (a 6-12. fordulótól pedig a szövetség).

p-classcaptiona-sopron-egy-gollal-jobb-v

Az MLSZ versenybizottsága a nevezések számának ismeretében július 19-ig meghatározza, hogy igazgatóságonként hány csapat jut a Magyar Kupa 6. fordulójába. Az viszont biztos, hogy ezt a kört 128 együttes fogja megkezdeni, tehát 64 összecsapást fognak megrendezni. Az első öt forduló tervezett játéknapjai: augusztus 2., 9., 16., 23., 30. A Magyar Kupa kiegészítő programja ezúttal is az Amatőr Kupa, amelyen az a két csapat vesz majd részt, amely megyei I. osztályúként (vagy ettől alacsonyabb osztályban szereplőként) a legtovább jut(ott) az MK-ban.

ÉM-MI


A sorsolásról

Az 1-5. forduló sorsolása

1. A benevezett Megyei-Budapesti Igazgatóságok megyei I., II., III. és IV. osztályú bajnokságban résztvevő csapatokat csak a székhelyük szerinti megyei csapatokkal lehet összesorsolni.

2. A Megyei-Budapesti Igazgatóságok Versenybizottságának joga eldönteni, hogy a benevezett csapatok közül csapatokat kiemelté tegyen illetve az 1-5. forduló mérkőzéseit nyílt sorsolással és/vagy kiemeléses tábla rendszerben bonyolítsa le.

Sorsolás a 6. fordulótól

1. A 6. fordulóban a 2017-2018. évi NB I és NB II osztályú bajnokságban szereplő 32 csapat kiemelt, a forduló sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra.

2. A 7. és 8. fordulóba továbbjutott 2017-2018. évi NB I osztályú bajnokságban szereplő csapatok kiemeltek, a fordulók sorsolásakor nem kerülhetnek egymással párosításra.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek