Friss hírek

2010.06.29. 13:30

Idén újra Művészetek Völgye

<p>Huszadik alkalommal rendezik meg a Művészetek Völgye fesztivált július 23. és augusztus 1. között. Márta István, a rendezvény főszervezője keddi sajtótájékoztatóján elmondta: 80 helyszínen több mint 1200 program várja az érdeklődőket, 3500 művész közreműködésével. A 10 napos rendezvényhez a kormány jelentős anyagi támogatást ígért, így el tudják kezdeni a szervezést, konkrét összeget azonban egyelőre nem mondott a főszervező.</p>

Muzsikás Völgy, Völgyszínházak, Családi völgy, Humorvölgy, Művészetek Zöldje - néhány címszó a több mint 1200 programból, amelyet a szervezők ígérnek az idei fesztiválra. Márta István elmondta: lesznek világzenei és egyházzenei koncertek, bemutatkoznak a tájegységek, lesz népzene és táncház, antikvárium, kihívással élők napja és ősök háza is. Az idei völgyvendég a Felvidék lesz, ahol határon túli magyar és szlovák művészek is bemutatkoznak. A főszervező tájékoztatása szerint lesz emberi energiával működtetett bioszínpad, völgymozik üzemelnek és számos kiállítás lesz.

A programoknak 80 helyszín ad otthont Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden, Monostorapátiban, Öcsön, Pulán és Nagyvázsonyban.

A főszervező arról is beszélt: a sátorhelyek 800 forintba kerülnek majd, egy szobáért pedig 2-3 ezer forintot kell fizetni. A helyszínek között ingyenes csigabusz szállítja a látogatókat. A 10 napos bérlet 18 ezer forint lesz, míg a diákoknak és a nyugdíjasoknak ugyanez 15 ezer forintba kerül. A napijegy egyébként 2000 forint lesz, a háromnapos hétvégi jegy pedig 5000 forint. Emellett lesznek olyan programok, amelyekre előre jelentkezni kell, mert csak korlátozott létszámban lehet rajtuk részt venni.

Márta István kérdésre válaszolva elmondta: 1 pályázaton tudtak csak indulni, amin 23 millió forintot nyertek el, az új kormány pedig fontosnak nevezte a rendezvény megtartását és gyors támogatást ígért a programokhoz. Az összegről még egyeztetnek - tette hozzá a főszervező.

A Művészetek Völgye programjait először 1989-ben rendezték meg, akkor háromnapos volt a fesztivál. 2008-ban pénzhiány miatt csak egy-egy településen voltak programok, tavaly pedig elmaradt a rendezvény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!