Friss hírek

2009.12.08. 12:18

Moszkva polgármestere a meteorológusokat vádolja a közlekedési káosz miatt

<p>Az orosz meteorológiai szolgálatot vádolja a hét elején kialakult közlekedési káosz miatt Moszkva szókimondásáról ismert polgármestere. Jurij Luzskov felháborodott közleményt adott ki amiatt, hogy a meteorológusok "még rövid távon sem képesek pontos elõrejelzést adni".</p>

Az idõjárás jelentõk hétfõ estére egy centiméternyi havat jeleztek, de valójában 12-15 centiméternyi hó esett - mondta a polgármester szóvivõje. Szegej Coj szerint ekkora tévedés elfogadhatatlan.

A hóvihar az elmúlt egy hónap szokatlan melege után érkezett meg az orosz fõvárosba. December 2-án 111 éves rekord dõlt meg, amikor 8.1 fokot mértek Moszkvában. A váratlanul jött csapadékkal nem tudtak megküzdeni az összesen 900 kilométernyi közúttal rendelkezõ városban, így hétfõn este teljes volt a káosz.

Októberben egyébként Jurij Luzskov egyébként felvetette, hogy az orosz fõvárosban felhõket szétoszlató repülõket kellene alkalmazni, amelyek így elkerülnék Moszkvát és a csapadék a nagyvároson kívül hullana le. Ezzel sokkal kevesebb feladata lenne a közterület fenntartóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!