LMP: valljon színt a Fidesz az állami földvagyon privatizációjával kapcsolatban!

Budapest, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – Azt LMP nyílt levélben kéri Rogán Antaltól, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetőjétől, hogy valljanak színt az állami földvagyon privatizációjával kapcsolatban.

Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott nyílt levélben azt írta, Jakab István, a parlament kormánypárti alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke június 30-án a “A vidék esélyei” címmel mondott napirend előtti felszólalásában felvetette azt a kérdést, hogy a gazdálkodók ne csak használatot, hanem tartósan tulajdont is szerezhessenek az állami tulajdonú termőföldeken, mert véleménye szerint ez az alapja a kiszámítható, stabil gazdálkodásnak.

Az azóta eltelt két hétben a kormány nem nyilvánított egyértelmű véleményt az ügyben, noha egy másik kormánypárti agrár-szakpolitikus, Turi-Kovács Béla is nyilatkozott a témában – írta a politikus.

A levélben Sallai R. Benedek arra kérte a nagyobbik kormánypártot, hogy “valljanak nyíltan színt” az állami termőföldek esetleges privatizációs szándékáról.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s