Helyi közélet

2016.08.25. 09:27

Izgalmas programokkal várnak a mádi furmintünnepre

Mád - 2016-ban minden eddiginél nagyobb mulatsággal ünnepli Mád a furmintot szeptember 2-án és 3-án.

Mád - 2016-ban minden eddiginél nagyobb mulatsággal ünnepli Mád a furmintot szeptember 2-án és 3-án.

Huszonhét helyszínen, kiváló borokkal, nyitott pincékkel és udvarokkal, ínycsiklandó ételekkel, kézműves foglalkoztatóval, koncertekkel, kiállításokkal, kézműves portékákkal, dűlőtúrával, szüreti hagyományokat bemutató programokkal – egyszóval egy igazi szüreti mulatsággal – várnak minden Mádra érkezőt.

Színes programok

A talpalávalót egyebek mellett a Csík zenekar – akiknek vendége Rúzsa Magdi, a Parno Graszt, Zséda és a Kvartett, a Bürkös Zenekar, a Karakter Zenekar és a Hegyalja Folk – szolgáltatja. Akik a vendégsereggel együtt ropják majd: a Göncöl és a Bodrog Néptáncegyüttes. A távolról jött vendégnek sem kell aggódnia, a Furmint Korzón lesz borbély, aki borotvál, szakállat igazít, nyír, vág, ondolál, szabó, aki fodrot varr minden kedves vendég szoknyájára, pántlikát minden hölgy hajába. Készül a cipész, hogy a nagy mulatság közepette legyen, aki megsarkalja csizmáját táncos lábú lánynak és fiúnak.

Lesz bőven áruja a szatócsnak, rongya a legénynek, aki a cipőjét és csizmáját megpucolja minden kedves mádinak és Mádra látogatónak. Mindez a megszokott rendkívül nívós kulturális és zenei, valamint gasztronómiai programok mellett a Furmint Korzó színesedését jelenti. A kézműves termékek mellett visszaköltöznek a régi mesterségek Mád főutcájára. A szervezőktől megtudtuk: a borbély a borvidéken élő, szakmáját szerető fiatal. A szatócs, akinél vásárolni lehet különböző termékeket, próbálja korhűen a múltat idézni, ahogyan az volt még a két világháború között. A borbélyon kívül a többi mesterséget is vagy mádi mesteremberek vállalták, vagy olyan helyi fiatal, aki felkészül a mesterségből és élethűen „alakítja” majd a figurát.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában