Helyi közélet

2016.04.26. 12:21

Matracok ajándékba a GYEK-nek

Miskolc - Az adományokat Kovácsné Erendits Andrea és Puskás Kata Szidónia adta át Barkai László intézetvezetőnek.

Miskolc - Az adományokat Kovácsné Erendits Andrea és Puskás Kata Szidónia adta át Barkai László intézetvezetőnek.

A Mosoly Misszió Alapítvány a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ számára 60 darab matracot adományozott közel 600 ezer forint értékben, melyeket a kórtermekben lévő betegágyak mellé helyeznek el.

A Mosoly Misszió Alapítvány „Adományozz fekhelyet” kezdeményezése márciusban indult el a közösségi médiában olvasott történetek után, amelyek arról szóltak, hogy az édesanyák székeken kénytelenek az éjszakát beteg gyermekük mellett tölteni.

ÉM-JLI



A legtöbb szülő sámlin, jó esetben kerti széken tölti az éjszakát beteg gyereke mellett, mert a kórházak többsége nemhogy ágyat, általában matracot sem tud biztosítani számukra. Néhány anyuka ezért matracokra kezdett pénzt gyűjteni a Facebookon, ahol néhány hét alatt másfél millió forintot szedtek össze. A legtöbb kórház örül az adománynak, de van, ahol a biztonság kedvéért inkább elutasítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában