Leszokni a dohányzásról?

Könnyű nem könnyű? Én többször próbálkoztam. Kipróbáltam különféle tapaszokat.

Kellemes elfoglaltság volt ragasztgatni ide-oda. De a cigit azért csak szívtam tovább. Aztán jött a nikotinos rágó. Ciginek nem cigi, rágóguminak sem jó. Undorító találmány. Nagy kevélyen próbálkoztam az akaraterőmmel. Na, hát azzal végképp nem ment!
Végül ráakadtam a 30/682-1894 telefonszámra. Bejelentkeztem a MÁV rendelőbe. Vinnem kellett magammal egy, a kezelés előtt két órával elszívott csikket. Izgatottan vártam, mi fog történni, igazándiból nem hittem az egészben. Viszont a napi két dobozt már soknak tartottam anyagilag is és egészségügyi szempontból is.
A kezelés napján helyet foglaltam egy széken. Homlokomra egy pánt került, a két tenyeremet egy-egy rézlemezre helyeztem. Drótok kötöttek össze a bűvös készülékkel, melynek tartályába a korábban elszívott csikk is került. Semmit sem éreztem, a kezelést végző Edittel beszélgettem. Ő elmagyarázta a rendszer működését.
Ma sem értem pontosan, de hiszek benne, mert működik. Valami olyasmiről van szó, hogy az idegpályák megfelelő részein blokkolás alá kerülnek a nikotinéhségért, a rágyújtási kényszerért felelős területek. Közben a gép méregteleníti a szervezetet. A hatás szemmel látható és döbbenetes: a rézlapot, miután elvettem a tenyeremet, szürkés színű izzadságszerű folyadék borította. Mintha előtte ollós rákért kaparásztam volna az iszapban.
Kilépve az utcára rögtön a zsebemet tapogattam. Benne a fél doboz cigi, öngyújtó. És ekkor tapasztaltam a csodát. Nem akartam rágyújtani. Nem „kellett” rágyújtani. El sem akartam hinni. A templom előtt egy hajléktalan cigit kért tőlem. Neki adtam az egész dobozt. Nem hiányzott.
A hatás véglegesnek mondható. De! A fent említett receptorok blokkolása az első cigaretta meggyújtásakor megszűnik. És folytatódhat a dohányzás, mintha mi sem történt volna. Vagyis egy minimális akaraterőre azért szükség van.
Tessék kipróbálni! Megéri!
– TVÁ –