BOON - Sport - DVTK

2017.03.17. 18:25

Lipták Zoltán: „Itt az ideje, hogy elkezdjünk bizonyítani”

Miskolc - Bódog Tamás a csütörtök délelőtti edzést követően elárulta, ki lett a DVTK új csapatkapitánya. A választása talán senkit nem ért váratlanul. Új csapatkapitányunkkal, Lipták Zoltánnal beszélgettünk.

Miskolc - Bódog Tamás a csütörtök délelőtti edzést követően elárulta, ki lett a DVTK új csapatkapitánya. A választása talán senkit nem ért váratlanul. Új csapatkapitányunkkal, Lipták Zoltánnal beszélgettünk.

Mérkőzéseken viselted már többször a karszalagot, de a diósgyőri hétköznapokban még nem hárult rád az ezzel járó felelősség. Mennyire ért váratlanul a döntés?

Lipták Zoltán: - Szeretném azzal kezdeni, hogy igazi megtiszteltetés a Diósgyőr csapatkapitányának lenni. Vitelki Zoltán irányítása alatt, Elek Ákos távozása után is ideiglenesen én viseltem a csapatkapitányi karszalagot. Nem beszéltük meg Tamással, az öltözőben jelentette be a döntését. A csapat a bejelentést követően megszavazott egy háromfős „idősek tanácsát”, így velük együtt négyen fogjuk képviselni a csapatot.

Korábban voltál már csapatkapitány?

Lipták Zoltán: - Igen. A Videotonnál és Győrben, sőt előtte Pápán is voltam kapitány, így szerencsére nem lesz új ez a szerepkör.

Számítasz rá, hogy a hétköznapokban több feladat hárul rád a kinevezésnek köszönhetően?

Lipták Zoltán: - Elek Ákost segítve, a részemet úgy érzem, hogy eddig is kivettem a csapat körüli teendőkből. Most négyen leszünk, akik képviselik majd a csapatot, nem egyedül rám hárul majd a feladat.

Eddig is meghatározó tagja voltál az öltözőnek, de most kapitányként a te feladatod is lesz az, hogy kirángasd a fiúkat a gödörből. Hogy érzed? Sikerülni fog?

Lipták Zoltán: - Én egyedül erre nem leszek képes, ehhez a többiek is kellenek. Most van két és fél hetünk, egy mini alapozást csinálunk, utána pedig tényleg bízom benne, hogy elindulunk felfelé. Itt az ideje, hogy elkezdjünk bizonyítani. Sok szurkolót elvesztettünk, de többet már nem veszíthetünk el, mert most mindenkire szükségünk lesz. Még egyszer mondom, meg kell indulni felfelé.

Milyen most az öltözői hangulat?

Lipták Zoltán: - Hétfőn érkezett meg Bódog Tamás, most mindenki kapja az új impulzusokat. Sok minden változott, más típusú edzések vannak. Jelen pillanatban nagyon keményen, naponta két edzéssel készülünk. Mindenki fáradt, ez nyilvánvaló, de egyelőre minden nagyon pozitív.

Forrás: dvtk.eu.



Kedd reggeltől csütörtök délig öt edzésen vettek részt a DVTK labdarúgói. A DVTK TV arra kérte Bódog Tamást, a Diósgyőr hétfőn kinevezett vezetőedzőjét, hogy értékelje a mögöttünk hagyott napokat és ossza meg velünk első tapasztalatait. Kíváncsiak voltunk arra is, ki lett a DVTK új csapatkapitánya, a videóinterjúból természetesen ez is kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!