Labdarúgó NB I – Kikapott a sereghajtónál a címvédő

Békéscsaba, 2015. szeptember 26., szombat (MTI) – A sereghajtó Békéscsaba vendégeként szombaton 2-0-s vereséget szenvedett a címvédő Videoton FC a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójában.

Az újonc első győzelmét aratta hazai pályán ebben a bajnoki idényben, legutóbb erre 2005 áprilisában volt példa az élvonalban.

OTP Bank Liga, 10. forduló:

Békéscsaba-Videoton FC 2-0 (2-0)

Békéscsaba, 1312 néző, v.: Fábián

gólszerzők: Viczián (22.), Calvente Criado (45.)
sárga lap: Simon Á. (32.), Vinícius (34.), illetve Bényei (37.), Borbély (40.)

Békéscsaba:

Ilizi – Bényei, Vadász (Bagi, 58.), Fehér Zs., Guaru – Calvente Criado (Kertész, 90.), Spitzmüller, Borbély, Laczkó, Viczián – Birtalan (Szilágyi P., 77.)

Videoton FC:

Danilovic – Nego (Oliveira, 75.), Vinícius, Lang, Stopira – Gyurcsó, Pölöskei, Kovács I. (Feczesin, a szünetben), Simon Á., Pátkai (Rudolf, 66.) – Suljic

A meccs elején nem estek egymásnak a csapatok, csak egy-két távoli lövéssel próbálkoztak a játékosok, de ezek sem jelentettek komoly veszélyt a kapura. Tapogatozó, óvatos játékot láthatott a közönség, amikor a hazaiak váratlanul vezetést szereztek. A félidő hátralévő része szinte eseménytelenül telt, majd közvetlenül a szünet előtt megduplázta előnyét a Békéscsaba.

A folytatásban a székesfehérváriak birtokolták többet a labdát, mezőnyfölényük azonban teljesen meddőnek bizonyult, egyáltalán nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk, így a Békéscsaba szervezett játékával biztosan őrizte meg előnyét a lefújásig.

– MTI –