Nagyvilág

2011.08.02. 16:04

Nehéz helyzetbe jutott Vera Bílá, a népszerű csehországi roma énekesnő

Prága (MTI) - Kilakoltatás veszélye fenyegeti Vera Bílát, a külföldön is ismert és népszerű csehországi roma énekesnőt.

Prága (MTI) - Kilakoltatás veszélye fenyegeti Vera Bílát, a külföldön is ismert és népszerű csehországi roma énekesnőt.

 A súlyos anyagi gondokkal küszködő Vera Bílá egyszobás lakását Rokycanyban nemrégiben lekapcsolták a villany- és gázhálózatról is, mert nem fizetett a szolgáltatásokért. Hónapok óta nem fizette a lakbért sem, ezért a városi lakásokat kezelő vállalat felhívta a figyelmét: vagy fizet, vagy kiköltöztetik.

Az iDnes hírportálon kedden közölt írás szerint Bílát férje súlyos betegsége jutatta ebbe a helyzetbe. Hogy férjét ápolhassa, az asszony hosszabb ideje nem koncertezik, aminek következtében rendszeres jövedelme sincsen.

Vera Bílá évtizedek óta lakik a kis lakásban. A kilencvenes évek elején a város felajánlotta neki, hogy kedvezményes áron megveheti lakhelyét. Az énekesnőnek, aki cigány szokás szerint más családtagokat is eltartott, azonban akkor sem volt pénze erre. Most a város megelégelte a problémákat.

"Sajnáljuk, hogy többszöri megszólításunkra korábban nem reagált. Most azonban már a dolgok így nem mehetnek tovább. Ügyét a bíróság elé vittük, azzal, hogy lakoltassák ki, és költözzön kényszerlakhelyre" - jelentette ki Vladimír Smolík, Rokycany polgármestere.

Vera Bílá azt állítja: férje haldoklik, ilyen helyzetben költözni sehová sem tud, különösen nem valamiféle szükséglakásba.

Az iDnes úgy tudja, Vera Bílá más utat választott: barátai segítségével rövidesen színpadra lép, és a befolyt összegből megpróbálja rendezni adósságait.

"Nagyon remélem, hogy az emberek nem felejtettek el. Minden nézőnek hálás leszek, mert a belépőjegy megvételével segítséget nyújt nekem" - nyilatkozta újságíróknak az énekesnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!