Friss hírek

2009.06.26. 07:44

ÁRVÍZ - Körmenden megemelték az árvízvédelmi készültséget

<p>Körmenden harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget. A Rába péntek reggel 518 centiméteren áll a városnál, ez 13 centivel magasabb a valaha mért legnagyobbnál - tájékoztatta a Független Hírügynökségeta Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság ügyeletese. A tetőzés kilenc óra körülre várható Körmendnél. Szentgotthárdon három métert apadt a csütörtöki 505 centiméteres tetőzés óta a vízszintje, így ott elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget. Közben a lezárt 86-os főút körmendi szakaszán félpályán megindulhatott a közlekedés.</p>

A Csákánydoroszlóról csütörtökön kilakoltatott 25 ember háza továbbra is vízben áll. Ők legkorábban péntek este térhetnek vissza otthonaikba. Az ár visszahúzódása után ugyanis még fertőtleníteni kell házaikat - mondta el a Független Hírügynökségnek a Vas megyei katasztrófavédelem ügyeletese.

A Rábán kívül a többi Vas megyei folyón és patakon már olyan alacsony a vízszint, hogy az semmilyen problémát nem okoz.

Félpályán már közlekedhetnek az autósok a 86-os főúton Körmendnél. A korábban az árvíz miatt lezárt Vas megyei útszakaszon a homokzsákokat szállító autók lassítják a forgalmat, de Körmend és Nádasd között félig felszabadult az út. A forgalmat váltakozva engedik a két irányból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!