Helyi közélet

2014.11.10. 08:53

Választás 2014 | Ózd: Dávidból lett Góliát

Ózd - A megismételt polgármester-választáson óriási fölénnyel győzött Ózdon a Jobbik jelöltje, Janiczak Dávid.

Ózd - A megismételt polgármester-választáson óriási fölénnyel győzött Ózdon a Jobbik jelöltje, Janiczak Dávid.Az október 12-i önkormányzati választáson Janiczak Dávid (Jobbik) hatvanhat szavazattal kapott többet, mint Fürjes Pál (Fidesz-KDNP) Utóbbi azonban az eredménymegállapító határozatot megtámadta, amit a Területi Választási Bizottság, majd a Debreceni Ítélőtábla is helyben hagyott. Ózdon ezért vasárnap megismételt választást tartottak, amelyen a négy héttel ezelőtt első helyen végzett Janiczak Dávid fölényes győzelmet aratott.

Ózdon óriási választókedv mutatkozott vasárnap, hiszen a szavazásra jogosult állampolgárok több mint 56 százaléka járult az urnákhoz. dr. Mustos Lajos, a Helyi Választási Bizottság elnöke érdeklődésünkre elmondta: az 1990-es első demokratikus választás óta nem volt ilyen magas a létszám.

Janiczak Dávidra több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a Fidesz-KDNP-s Fürjes Pál, vagyis a hatvanhatnyi szavazatkülönbség után az ózdiak egyértelműsítették azt az irányt, amit látni szeretnének a városvezetésben.

Történelmi győzelem

- Ez a választás nem a 2014-es esztendő utolsó, hanem a 2018-es év első voksolása volt - fogalmazott Ózd új polgármestere. - Tőlünk indul útjára az a változás, amely rövidesen az egész országot el fogja érni. Nem számítottam ekkora különbségre, de borzasztóan örülök neki. Az ózdiak bebizonyították, hogy nem lehet velük játszani, nem lehet a véleményüket semmibe nézni. Elindulunk azon az úton, amelyet jónak tartunk, hiszen több mint tízezren szavaztak a változásra. Óriási erő ez a bázis, ami mögöttünk áll, amivel élni, és nem visszaélni fogunk.

Konszenzusra lesz szükség

A Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje elismerte a vereséget, de továbbra is arra törekszenek, hogy a város működő - és fejlődőképes maradjon.

- El kell ismerni, hogy a megismételt polgármester-választást a Jobbik megnyerte - fogalmazott Fürjes Pál. - Ehhez a győzelemhez gratulálunk. A jövőben azonban továbbra is az a feltett szándékunk, hogy megőrizzük a város stabilitását és a társadalmi békét. Ez most a legfontosabb. Azt még nem tudjuk, hogy a konszenzus miként alakul majd ki, de nem szabad kapkodni, nyugodt higgadt döntésekre van szükség ebben a helyzetben is.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában