Kvíz: Te érted, mit beszélnek a szomszéd megyékben?

Akt.:
Kvíz: Te érted, mit beszélnek a szomszéd megyékben?
© Fotó: HBN archív
Miskolc – Mi az a lábtó? Mit csinál az, aki kastol? Mennyire érted meg a debreceni és szabolcsi nyelvjárást? Sok sikert!

A kérdéshez tartozó képek nem feltétlenül adnak segítséget!

Kvízünk Kálnási Árpád Debreceni cívis szótár könyvének, valamint a a Grafoterápia blog, Szabolcsi szavak gyűjteménye című blogbejegyezésének segítségével készült.


10 kifejezés, amit csak akkor értesz, ha debreceni vagy

Nem ért téged az, aki az ország másik végéből, vagy esetleg csak a szomszéd városból érkezett hozzád? Azért, mert nem beszéli a debreceni nyelvet. És te?

Kvíz: Mennyire ismered a régi debreceni nyelvet?

Ki az a kanördög? Mit csinál az, aki kastol? Tesztünkkel kiderítheted, mennyire ismered a cívisváros nyelvjárását! Sok sikert!

 

10 kifejezés, amit csak akkor értesz, ha szabolcsi vagy

Nem ért téged az, aki az ország másik végéből, vagy esetleg csak a szomszéd megyéből érkezett hozzád? Azért, mert nem beszéli a szabolcsi nyelvet. És te?

Kvíz: Mennyire ismered a régi szabolcsi nyelvet?

Mi az a butyka? És milyen az aki lingár? Tesztünkkel kiderítheted, mennyire ismered a térség nyelvjárását! Sok szerencsét!0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s