Kultúra

2018.04.22. 17:13

Los Cusinos, a családi zenekar

Mád, Miskolc - A dobos és a basszusgitáros között pontosan 40 év a korkülönbség.

Mád, Miskolc - A dobos és a basszusgitáros között pontosan 40 év a korkülönbség.

2009 augusztusában az unokanővérünk 60. születésnapjára szervezett egy nagyszabású unokatestvér-találkozót Mádon – tudjuk meg Lechner Barnabástól, a Los Cusinos zenekar gitárosától.

Volt egy ötlet

– Az unokaöcsémnek volt az ötlete, hogy erre a bulira hozzunk össze egy zenekart. Ő a két fiával otthon zenélgetett, így volt némi alap. Ezt kiegészítve az unokabátyám lett a basszusgitáros, én pedig ritmusgitárral léptem fel ebben a találkozóra rögtönzött zenekarban. Olyan jól sikerül ez a fellépésünk, hogy a buli végén elkereszteltük a csapatot Los Cusinosra, spanyol szójátékkal utalva arra, hogy mindannyian unokatestvérek vagyunk. A név miatt sokan talán azt hihetik, hogy valamiféle latin zenét játszunk, de szó sincs róla – sorolja.

A névválasztáskor azt is elhatározták, hogy rendszeresen próbálnak és ha lehetőségük lesz rá, önálló koncerteken is fellépnek évi 2-3 alkalommal.

– Mivel családi hobbizenekar vagyunk – mondja Lechner Barnabás – és mindenkinek megvan a napi elfoglaltsága. A dobos és a basszusgitáros között pontosan 40 év korkülönbség van, de mindannyian ugyanazt a régi 60-70-es évekbeli rock és hard rock zenét szeretjük. A repertoárunk gerincét a Deep Purple és a Beatles adja, de játszunk Creedence-t, Free-t, Steppen Wolf-ot, Eric Clapton-t, Santanát, Rainbowt, Black Sabbathot, Withesnake-et, és még sorolhatnám.

Mádi gyökerek

Mivel mindannyian mádi származásúak, így az évek során több alkalommal léphettek fel a Mádi Furmint Ünnepen, igen nagyszámú közönség előtt.

– Szerénytelenség nélkül mondhatom, nagy sikerrel. De koncerteztünk a kistokaji falunapon, az újhelyi börtönben, a szerencsi csokifesztiválon is. Most már több éve állandó klubunk a miskolci Corner Stage, ahol évente két telt házas koncertet adunk. Nagy az igény erre a stílusú élőzenére és már kialakult egy törzsközönségünk is, ami időről időre kiegészül újabb rajongókkal. Elmondhatjuk, hogy ma már 20-tól 70 évesig együtt tombolnak a koncertjeinken például a Born To Be Wildra! Az évek során két CD-t készítettünk. Az elsőt 2015-ben Los Cusinos in Purple címmel, a második idén januárban készült el, aminek a Deep Pörkölt címet adtuk. A mádi borünnephez kapcsolódóan Dubóczki Béla Gábor a banda basszusgitárosa Mádi bordal címmel írt egy kedves kis nótát, amihez klipet is forgattunk 2014-ben, ami a YouTube-on megtalálható – ­mondja Lechner Barnabás.

- PGY -


A tagokról

Dr. Molnár István János egyetemi tanár, ügyvéd: billentyű, gitár, ének (54)

Dubóczki Béla Gábor, vállalkozó basszusgitár (65)

Molnár István vasútépítő mérnök, szólógitár (27)

Molnár Attila egyetemista dob (25)

Lechner Barnabás exfőszerkesztő, vállalkozó, ének, gitár (60)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!