Kultúra

2017.04.25. 13:17

Interjú: Halott Pénz

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei a Halott Pénz oszlopos tagjai Marsalkó Dávid és Boros (Dj Venom) Gábor voltak, akik meséltek terveikről, és zenei megjelenésekről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnerei a Halott Pénz oszlopos tagjai Marsalkó Dávid és Boros (Dj Venom) Gábor voltak, akik meséltek terveikről, és zenei megjelenésekről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Milyen évet zártatok tavaly?

Halott Pénz - (Marsalkó Dávid): Hála istennek nagyon erős volt a tavalyi évünk, és ha már a zárást említetted, az is nagyon extrára sikerült, hiszen a zenekar szülővárosában, a pécsi sportcsarnokban volt az évzáró nagykoncertünk, ahol több mint 3500 ember gyűlt össze, ami azért is hatalmas dolog, mert karácsonykor léptünk fel, viszont az esemény előtt már több hónappal elfogytak a belépők. Eszméletlen volt a hangulat, a koncert után dj-ztünk is Venommal az after partyn, szóval abszolút lezártuk a tavalyi évet, ami tényleg fantasztikusan sikerült a csapat számára.

Béres Szabi: Idén pedig már folyamatban van a tavaszi turnétok, milyenek az eddigi visszajelzések?

Halott Pénz - (Dj Venom): Így igaz, márciusban elindult a tavaszi turnénk,ami már nagyon hiányzott a zenekar minden tagjának, hisz imádunk koncertezni és alig vártuk, hogy ismét színpadon lehessünk. Lett egyébként egy-két változás a repertoárban, így olyan dalokat is játszunk, amiket előtte nem annyira vettünk elő fellépésen. Az új lemezről például egy olyan nótát, amit azelőtt nem toltunk élőben. Szóval valami bekerült, valami kiesett, valamit megvariáltunk, vagy kicsit áthangszereltünk. Az "Élnünk kellett volna” mondjuk egy viszonylag új szám, szeptemberben jelent meg, viszont ősszel relatíve kevés koncertünk volt, ezért most a tavaszi turné során hallhatja tőlünk először a közönség. Az itthoni fellépéseken kívül ismét volt erdélyi turnénk, a tavasz megkoronázása pedig a már szokásos Budapest Parkos megmozdulás lesz május 20-án, ahová szintén minden jegy elkelt.

Béres Szabi: Milyen lesz az idei show a Budapest Parkban?

Halott Pénz - (Marsalkó Dávid): Természetesen a Budapest Park mindig egy kiemelt koncert a zenekar életében. Egyrészt van egy fesztivál hangulata ugye, az openair helyszín miatt, ugyanakkor közel 11.000 ember lesz ott velünk,amitől nagyon különleges érzés a Parkban játszani. Készülünk vendég fellépőkkel, készülünk átdolgozásokkal ami a dalokat illeti,vagyis aki eljön és meghallgatja a bulit,az mást kap, mint egy sima club koncerten,más élménynek lehet a részese. Nagyon sok embertől halljuk, egyébként, hogy megnézi a saját városában a koncertet, Szegeden, Miskolcon, Pécsett, és úgy dönt a barátokkal, családdal, hogy eljön a Budapest Parkba is. Azt gondolom, hogy ennek az egyik oka az, hogy szeretnék, ezt a picit más típusú élményt is átélni velünk, és ennek mi nagyon örülünk. Van tehát benne fesztivál hangulat, mert sok ember van jelen, de mivel ez egy saját koncert, úgy értem, hogy nem egy fesztivál, ahol mondjuk van egy csomó egyéb fellépő és akkor aki odajön, odajön, hanem itt csak miattunk jönnek el.

Béres Szabi: Zenei fronton mi a helyzet?

Halott Pénz - (Dj Venom): Készülgetnek a számok, van egy-kettő, amit eltettünk a lemezre, vagy őszre toltunk. Szeretnénk kicsit nagyobb szünetet a megjelenések között hagyni. Eddig kb. 3-4 havonta jöttek új dalok, de az "Élnünk kellett volna”- még elég jól tartja magát, úgyhogy nem is akartunk azonnal ráerőltetni új megjelenést. Formálódik az új dal, amivel május vége környékén fogunk kijönni, úgyhogy abszolút az lesz az idei első új szerzemény, de nagyjából már kész van egy olyan dal, amivel pedig ősszel szeretnénk megjelenni, jövőre pedig egy album is a tervek között szerepel. Sose erőltetjük a megjelenést, amikor természetesen jön, amikor ösztönösen összeáll szövegileg, zeneileg, akkor jövünk ki új anyaggal.

Béres Szabi: Tervek?

Halott Pénz - (Marsalkó Dávid): Jelenleg a tavaszi turnéra koncentrálunk, illetve az új dal készül, és szeretnénk minden városban a maximumot kihozni magunkból. Nekünk is furcsa még, az új dalok miatt egy picit, ez a koncertműsor. Nemrég volt egy hosszú, egész napos próbánk, ahol kifejezetten arra koncentráltunk, hogy a technikai kérdéseket fejlesszük. Hónapról-hónapra szeretnénk egy picit többet adni a koncert látogatóknak, és én azt gondolom, hogy ez sikerül is. Nagyobb koncerteken plusz látvány, plusz fények, plusz hang.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!