Kultúra

2010.08.14. 12:36

Sziget 2010 - 66 ezren fesztiváloztak pénteken

<p>Körülbelül 66 ezren szórakoztak a Szigeten pénteken. Ma az Iron Maiden koncertezik.</p>

A fesztivál harmadik napján nagy siker volt többek között Mika és a Thirty Seconds to Mars koncertje a Nagyszínpadon, de népszerű helyszín a Nagy Utcaszínház is - mondta el a Független Hírügynökségnek Vető Viktória sajtófőnök. A péntek éjszakai vihar a Hajógyári szigeten is végig vonult, a fesztivál műszaki vezetője szerint a heves esőzés nem okozott jelentősebb károkat, a viharra előre felkészültek, a közönség pedig fegyelmezetten betartotta az utasításokat.

Éjféltájban zúdult heves esőzés a fesztiválozókra a Szigeten. A várható viharos időt előre jelezték, így erre felkészült a rendezvény biztonsági, egészségügyi és technikai személyzete, illetve felkészítették a helyszíneket is - mondta el a Független Hírügynökségnek Benis Dániel, a Sziget Fesztivál műszaki vezetője. Hozzátette: a közönség fegyelmezetten és kulturáltan betartotta az utasításokat és komolyan vette a figyelmeztetéseket. Jelenleg a fesztivál helyszínén végzik a szükséges földmunkákat és szivattyúzzák a megállt csapadékvizet, hogy délutánra már a viharos időjárás nyomai ne zavarják a "szigetelőket".

Várhatóan egyébként a hétvégén lesznek a legtöbben. Szombaton az Iron Maiden koncertezik majd a nagyszínpadon este fél tíztől, de előtte még a Tankcsapda is fellép ugyanott. Vasárnap pedig mások mellett a Kasabian és a Muse szórakoztatja majd a Sziget közönségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!