Magyarország

2010.03.11. 19:16

A magyarok 10 százaléka boldogtalan

<p>A felnõtt magyar lakosság 10 százaléka boldogtalannak érzi magát, háromból ketten egyetlen közösséghez, baráti társasághoz sem tartoznak, és 2,6 millió azoknak a száma, akik úgy érzik, szinte semmit nem tesznek az egészségükért.</p>

A többi között ez derül ki abból a felmérésbõl, amelyet a Béres Egészség Hungarikum Program végzett, és amelyet csütörtökön tettek közzé..

A kutatás célja az volt, hogy megállapítsák, mennyire függ össze az egészség és a boldogság érzete azzal, hogy valaki közösséghez tartozik vagy sem. Tistyán László szociológus a Független Hírügynökségnek elmondta: 1000 embert kérdeztek meg, akik reprezentálták Magyarország felnõtt lakosságát.

A szociológos elmondta: a válaszokból kiderült, hogy akik tartoznak valamilyen közösséghez, baráti társasághoz, harmonikus a családi életük, azok sokkal egészségesebbnek és boldogabbnak érzik magukat, mint azok, akiknek se barátjuk, se közösségük nincs. A szakember emlékeztetett arra: a tavalyi kutatás szerint ez utóbbiak száma ma Magyarországon eléri a másfél milliót.

Az idei felmérés szerint nem csak azok száma magas, akik úgy érzik, hogy tehetnének, de mégsem tesznek semmit az egészségükért. Rajtuk kívül ugyanis másfél millió felnõtt van, akik saját bevallásuk szerint képesek lennének tenni a boldogságukért, mégsem teszik meg. A felmérés szerint pozitívum, hogy a válaszok alapján az emberek már tudják: a boldogsághoz elengedhetetlen az egészség is. Ezen kívül még a szeretetet és a harmonikus családi életet tartották a legfontosabbnak.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!