boon-sportoldal

2011.08.30. 14:39

Ligakupa rajt: Diósgyőrrel, Mezőkövesddel

A labdarúgó Ligakupában két borsodi csapat kezdi meg a szereplést szerdán.

A labdarúgó Ligakupában két borsodi csapat kezdi meg a szereplést szerdán.A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége amikor elfogadta a 2011/2012 évi Ligakupa versenykiírását, úgy döntött, hogy ebben az évadban 20 együttesre írják ki a sorozatot, így a tavalyi évadban az első osztályban szerepelt csapatok mellett az előző idényben az NB II két csoportjában az első két helyen végzett együttes is lehetőséget kapott az indulásra. Így a jelenlegi teljes NB I-es mezőny mellett a tavaly májusban az élvonaltól búcsúzott MTK és Szolnok mellett a 2010/11-es évad NB II Keleti csoportjának ezüstérmese, a Mezőkövesd és a Nyugati csoport másodikja, a Gyirmót képviseli a másodosztályt.

Hétközben

Az MLSZ versenybizottsága a húsz csapatot öt csoportba osztotta be területi elvek figyelembevételével, így a két borsodi együttes, a Diósgyőr és a Mezőkövesd egy kvartettbe került, a Debrecen és a Vasas társaságába. A csoportmeccsek játéknapjait – a magyar válogatott mérkőzései miatti – NB I-es bajnoki szünetre, szerdai játéknapokra írták ki, ami az NB II-es együtteseket másképp érinti, lévén ők folyamatosan bajnoki meccseket játszanak a hétvégeken is. A csoportmeccseket ebben az évben játsszák le a Ligakupában a csapatok, az öt selejtezőcsoport első helyezettjei, illetve a három legjobb második jut a nyolc közé. A negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt jövőre játsszák (a sorozat győztese 20 millió forintos pénzdíjat kap).

Árnyékban

Maradva a csoportmeccseknél: az 1. fordulóban a Mezőkövesd 17.30-tól a Vasast fogadja, a Diósgyőr 17.00-tól pedig a Debrecen vendége lesz ( a DVSC - DVTK az összecsapásról élőben tudósítunk a BOON-on!) A két borsodi gárda szakvezetőjétől azt kérdeztük, hogy a bajnoki küzdelmek és a Magyar Kupa ,,árnyékában” hogyan tekintenek a Ligakupára, milyen célokkal vágnak neki a küzdelmeknek.

– A tavalyi jó NB II-es helyezésünknek köszönhetjük, hogy részt vehetünk a Ligakupában, és mivel NB I-es együttesek ellen játszanunk majd a sorozatban, ez rangot ad majd a mérkőzéseknek, kihívást jelent a pályára lépő labdarúgóink számára – mondta Huszák Géza, a Mezőkövesd-Zsóry SE vezetőedzője. – Játszani ezeken a meccseken azok fognak a csapatunkban, akik a bajnokikon kevesebb lehetőséget kapnak. Persze nincs két csapatra való játékosunk cserékkel, vagyis lesznek olyanok, akik a bajnokik után pályára lépnek majd a Ligakupában, mondjuk egy-egy félidőt játszanak˜, hiszen ebben a sorozatban egy meccsen akár ötöt is lehet cserélni. Konkrét célkitűzés nincs a Ligakupában, persze a mostani bemutatkozás nem közömbös számunkra, de őszintén szólva, az Orosháza elleni, hétvégi, idegenbeli bajnoki jobban foglalkoztat bennünket, mint a Vasas elleni mérkőzés.

A DVTK edzője, Benczés Miklós sem a lehető legerősebb összeállításban küldi majd pályára a játékosait a Debrecen vendégeként.

– Minden meccs fontos, és ez sem kivétel az alól, hogy győzni szeretnénk, az pedig majd a mérkőzésen dől el, hogy sikerül-e – kezdte Benczés Miklós. – Nem tudom, hogy hasonlóan gondolkodik-e Kondás Elemér, és, hogy ő kiket küld pályára, nyilván ettől is függ majd a mérkőzés kimenetele. Nálunk a Ligakupában azok fognak lehetőséget kapni, akik eddig kevesebbet játszottak, persze nem csak ők, hanem olyanok is, akik NB I-es meccseken is rendre bizalmat kapnak. Az biztos, hogy ez a mostani összetételünk nem lesz egyenlő a DVTK tartalékcsapatával, már csak azért sem lehet így, mert a Debrecen, akár tartalékosan felállva is, jóval erősebb, mint egy NB III-as csapat, akik ellen a mi tartalékcsapatunk játszik bajnokikat. Nincs olyan elvárás a csapattal szemben, hogy ilyen, vagy olyan helyezést érjen el a Ligakupában, de a DVTK név kötelez minden pályára lépő játékost a maximum nyújtására.


Ligakupa csoportbeosztások, játéknapok:

A csoport: Győri ETO FC, Haladás Sopron Bank, Lombard Pápa Termál FC, Zalaegerszegi TE FC.B csoport: BFC Siófok, Ferencvárosi TC, Kaposvári Rákóczi FC, Pécsi MFC. 

C csoport: Videoton FC, Gyirmót FC, Budapest Honvéd, MTK Budapest.

D csoport: Kecskeméti TE-Ereco, Újpest FC, MVM Paks, Szolnoki MÁV FC.

E csoport: Diósgyőri VTK, Debreceni VSC-TEVA, Mezőkövesd-Zsóry SE, Vasas-Híd.

Csoportmérkőzések: augusztus 31. (1. forduló), szeptember 7. (2. forduló), október 5. (3. forduló), október 12. (4. forduló), november 9. (5. forduló), november 16. (6. forduló).

Negyeddöntők: 2011. február 22. és március 7.

Elődöntők: 2011. március 28. és április 4.

Döntő: 2011. április 18.


A Ligakupa E-csoport mérkőzéseinek órarendje:

1. forduló (augusztus 31.)Sze, 17.00: Debreceni VSC-TEVA – Diósgyőri VTK 

Sze, 17.30: Mezőkövesd-Zsóry SE – Vasas-Híd

2. forduló (szeptember 7.)

Sze, 16.00: Vasas-Híd – Debreceni VSC-TEVA

Sze, 18.00: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry SE

3. forduló (október 5-6.)

Sze, 15.00: Debreceni VSC-TEVA – Mezőkövesd-Zsóry SE

Cs, 18.00: Diósgyőri VTK – Vasas-Híd

4. forduló (október 12.)

Sze, 14.00: Vasas-Híd – Diósgyőri VTK

Sze, 15.00: Mezőkövesd-Zsóry – Debreceni VSC-TEVA

5. forduló (november 9.)

Sze, 13.30: Mezőkövesd-Zsóry – Diósgyőri VTK

Sze, 14.00: Debreceni VSC-TEVA – Vasas-Híd

6. forduló (november 16.)

Sze, 13.00: Vasas-Híd – Mezőkövesd-Zsóry SE

Sze, 16.00: Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!