Helyi közélet

2010.05.18. 22:33

Egy percig forraljuk a vizet!

<p>Miskolc - A vízkorlátozás hétfőn még érvényben van Miskolcon, várhatóan keddre megszüntetik. Ennek feltétele, hogy a MIVÍZ Kft. a Szinva forrást visszakapcsolhassa a vízellátásba.</p>

Ezt azonban az ÁNTSZ szigorú feltételekhez szabta, többek között ahhoz, hogy a vízszolgáltatónak kétóránként monitoringozni kell a vizet, valamint naponta részletes bakteorológia vizsgálatot kell végeznie. Ezenfelül a víz fertőtlenítését úgy kell elvégeznie, hogy a hálózaton kimenő víznek 0,7-08 miligram per liter szabad aktívt klórt kell tartalmaznia (normál körülmények között ez az érték 0,2). Mindezt Karádi László, a cég főmérnöke mondta el lapunknak. Azt is, hogy jelenleg végigöblítik a vezetéketet, fertőtlenítik azokat.

Annak ellenére, hogy az ÁNTSZ több szabályt is előírt a MIVÍZ-nek a forrás visszakapcsolásához, még a fogyasztókat is figyelmeztetik: a vizet csupán egy perces forralás után fogyasszák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában