Közlemény – Varga Gergő és Zaveczki Tibor sajtótájékoztatójáról

Miskolc – A mai közmeghallgatáson 11 felszólaló volt. Nem azért nem jönnek el a miskolciak, mert minden rendben van, hanem azért mert teljesen feleslegesnek érzik, hiszen a polgármester minden olyan hozzászólót kioktatott, aki olyan véleménnyel érkezett, ami neki nem tetszett. Többek között számára minden rendben van a sörfesztivál körül, számára nem probléma, hogy az ott lakók jogosan fel vannak háborodva rendezvény miatt.

Az országos sajtót már korábban bejárta a hír a miskolci közmunkások tarthatatlan munkakörülményeivel kapcsolatban, a napokban azonban egy fára felmászó közmunkás veszélyes manőveréről készült felvétel is Miskolc felé fordította az ország figyelmét.

A mai napon közmeghallgatás keretein belül tett fel kérdéseket Zaveczki Tibor Kriza Ákos polgármesternek és a város képviselőinek, akiktől azt szerettem volna megtudni, hogy:

  • Milyen módon és főleg mikorra fogják megoldani a közmunkások drámai munkakörülményeinek javítását?
  • Miért tagadták le korábbi jelzésünket, hogy a fa tetején lévő ember közmunkás, holott egyértelműen az?
  • Végezetül azt szerette volna megtudni Kriza Ákos polgármestertől, hogy miért vannak még mindig az utcán az őt támogató önkormányzati választási plakátok, holott a törvény szerint november 11-ig kellet volna eltávolítania őket?

A Városban többen is jelezték, hogy közmunkások szedtek le Krizát támogató plakátokat, azt is szerette volna megtudni, hogy ez Kriza Ákos kérésére történt vagy pusztán a Városgazda Kft. akart a polgármester kegyeiben járni? Előfordulhatott-e esetleg az, hogy közmunkások segédkeztek a polgármester kampányanyagainak kihelyezése során? Szokta-e esetleg ezen kívül (is) magánérdekei szerint felhasználni a közmunkásokat?

Zaveczki Tiborral kérdéseire reagálva pökhendi, cinikus viselkedésével kerülte azt, hogy nyíltan válaszoljon a feltett kérdésekre.

Korábban Vendriczki úrral és több kollégájával folytatott beszélgetésen megtudtuk, hogy a közmunkaprogram vezetői személyekről a polgármesteri kabinetben születik döntés.
Ezért is tartjuk furának azt, hogy ne lenne képben Kriza Ákos azzal, ami a cégnél folyik.
Ha minden rendben van, akkor miért cserélte le a cég vezetőjét december elsejével?
Miért kell felülvizsgálni a közmunka programot, ahogy Schweikhardt Gyula említette a közmeghallgatáson?

Nos, összefoglalva, nem kaptunk a feltett kérdésekre tisztázó válaszokat és ugyanígy ment haza a többi kérdező is!

– dr. Tompa Sándor, önkormányzati képviselő –