Közlemény – Lakossági fórumok a közlekedésről Miskolcon

Akt.:
Lakossági fórumok a közlekedésről Miskolcon
Lakossági fórumok a közlekedésről Miskolcon - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – A lakosság véleményét is figyelembe veszi a közlekedési vállalat a menetrend összeállításánál. Minden egyes alkalommal más-más városrész ad, adott otthont a rendezvénynek, merthogy a tervezett és a város közlekedését területileg lefedő 9 fórumból már 4 lezajlott.

A menetrenddel kapcsolatos fórumokon a lakosság mellett részt vett több képviselő és a közlekedési vállalat szakemberei is. Az első fórumot az avasiaknak, a másodikat a Martintkertvárosban élőknek, a harmadikat a Bodótetőn és Bábonyi-bércen, a Vologda városrészben élők részére, a negyediket pedig a 14, 15 és 17-es önkormányzati választókörzet – Újgyőri főtér közlekedési középpont – lakóinak tartotta az MVK.

Egy kis statisztika

Az eddig megtartott 4 lakossági fórumon 90 kérdést, illetve észrevételt intéztek a jelen lévők a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. felé. Az észrevételek számos területet érintettek, voltak a menetrenddel, egyes járatokkal, megállóhelyekkel, bérletpénztárakkal, utazási feltételekkel, a Skoda villamossal, az új buszok beszerzésével és az utastájékoztatással kapcsolatos felvetések egyaránt.

Kiemelve néhány észrevételt, kérést, például az avasiak és a Bodótetőn élők is egyöntetűen kérték a 34-es járat visszaállítását, igényként merült fel a kismama, a kerékpáros vagy a kutyás bérlet bevezetése, de kérték azt is, hogy pontosítsák a kézipoggyász szállításának szabályait.

Folytatódik

A lakossági fórumsorozat Miskolc közösségi közlekedéséről ezen a héten is folytatódik, Diósgyőr, Komlóstető és Selyemrét városrész kerül górcső alá.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –