Közlemény – Kandó tér: hamarosan kezdődik a felújítás

Közlemény – Kandó tér: hamarosan kezdődik a felújítás
Miskolc – A Tiszai pályaudvaron lévő villamos végállomás, a Kandó Kálmán tér nem képezte részét a Zöld Nyíl villamosprojekt pályaépítési, -felújítási munkálatainak, pedig a pályahibák már évekkel ezelőtt jelentkeztek.

Ezek miatt idén év elején már szükségessé vált a sínkorona felhegesztése és a vágányok alátámasztása, megerősítése, hogy továbbra is biztosítani tudja az MVK Zrt. a Kandó Kálmán téri villamos közlekedést addig az időpontig, amíg annak nagy mértékű felújítása megkezdődik. A tér felújítására kiírt ismételt közbeszerzési eljárása jelenleg már eredményhirdetési szakaszban van, így várhatóan heteken belül kezdődhet a Kandó tér felújítása.

A város és a Holding vezetése a tavaly lefolytatott tárgyalások eredményeként a Kandó tér felújítását a „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” nagyprojekt tartalékkeretéből biztosítja, amelyet a Zöld Nyíl projektet felügyelő Közreműködő Szervezet is jóváhagyott.

A Kandó tér az új villamosok miatt is fontos

Jelenleg 2 új villamos van forgalomban, és további 5 villamos várja a hatósági vizsga eredményét. A jelenlegi Kandó tér csak a felújítás után lesz képes a nagyobb értéket és nagyobb tömeget is képviselő villamosok biztonságos fogadására. Amint a felújítás elkezdődik, a Kandó téren vágányzár lép érvénybe, az utasokat a Selyemrét és a Kandó tér között villamospótlók szállítják majd.

– Miskolc Városi Közlekedési Zrt. –