Közlemény – Jobbik: Duplán fizetnek a távhőért a miskolciak?

Miskolc – A Jobbikhoz és az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatához több lakossági panasz is érkezett: a Miskolci Hőszolgáltató ott is ugyanazt az alapdíjat számolja fel, ahol nincs melegvíz-szolgáltatás, mint ahol van. Költenek-e luxusutakra a duplán számított vízmelegítési díjból Miskolcon, hangzott el a kérdés a Jobbik csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szemes István, a Városüzemeltetési Bizottság jobbikos tagja valamint Dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője felháborítónak nevezte, hogy a fideszes városvezetés a MINAP című propaganda lapján keresztül arról sem tájékoztatja a miskolciakat, hogy 12 fős részleget hozott létre a MIHŐ menedzsmentje, mivel az egy éven túli tartozások miatt mintegy 3 milliárd forintra növekedtek a közszolgáltató kinnlevőségei. Információik szerint arról nyilatkoztak a MIHŐ vezetői, hogy ennek az összegnek az üzemi veszteségként történő elszámolásáról szó sem lehet, ezt is a számlájukat becsületesen megfizetők fogják kifizetni például az alapdíjban.

Mint elhangzott, a “Kriza-modell” nem más, mint a becsületesek sanyargatása, egy tartalom nélküli kommunikációs lufi. Amennyiben lenne felelős városvezetés, úgy számon kérnék az önkormányzati cég vezetését a tartozások felhalmozódása miatt, fellépnének a fizetési kötelezettségeiket teljesítő lakók érdekében, és tájékoztatnák a miskolci lakosokat a valós tényekről.

– Jakab Péter, Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke, miskolci frakcióvezetője –