Helyi közélet

2015.07.08. 14:17

Nézőpont: Amikor a szél se fúj

<em>Ez a forróság fel is izgat mindenkit. Kinek az idegei nem bírják a piros lámpánál állva, másnak az orvosnál szakad el a cérna, míg előfordul, hogy a szerelmesek is ilyenkor kötnek egymás talpára útilaput</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Ez a forróság fel is izgat mindenkit. Kinek az idegei nem bírják a piros lámpánál állva, másnak az orvosnál szakad el a cérna, míg előfordul, hogy a szerelmesek is ilyenkor kötnek egymás talpára útilaput. Juhász-Léhi István jegyzete.

​"Ég a napmelegtől a kopár szík sarja, tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta." - írja Arany János a Toldiban. Ugye milyen szép kép? Ez ma - némi túlzással - így hangzik: "gyááá g..i, de k...a meleg van heee"... Persze nem beszélünk irodalmi magasságokban mi sem, de amit az utcán el-elcsíp az ember mostanában, az néha rémisztő. Lehet, hogy a forróság miatt vagyok túlérzékeny, de Afrikából az időjárás is megérkezett hozzánk és Nyugat-Európába az elmúlt napokban.

Ez a forróság fel is izgat mindenkit. Kinek az idegei nem bírják a piros lámpánál állva, másnak az orvosnál szakad el a cérna, míg előfordul, hogy a szerelmesek is ilyenkor kötnek egymás talpára útilaput. De legalábbis egyikük a másikuknak bizonyosan. Szóval a szél se fúj és kiabálunk csukott szájjal, miközben a hátunkról szakad a víz.

Azonban nincs ok az aggodalomra. Lesz égiháború és eső talán már ma. Ha nem, akkor holnap. Vagy hamarosan. Mert azért afrikai időjárás csak nem lehet a végtelenségig nálunk és a szerencsésebb Európában, mint ahogyan a "gyá..." kezdetű mondatok sem tartanak reményeim szerint örökké.

Nem, nem fogunk "Aranyul" beszélni, ám jó ha még vagyunk néhányan, akik értünk és tudunk "Aranyul" akkor is, ha feszít a fej a hőségben és szakad a víz a homlokról.

A szerelmesekről nem is beszélve...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában