Könyvárverés és a könyvek szerepe

Akt.:
Egy évvel ezelőtt...
Egy évvel ezelőtt... - © Fotó: ÉM
Miskolc – 311 könyvre, 43 képeslapra és 6 térképre licitálhatnak a jelenlévők.

Az Újdiósgyőri Antikvárium és Régiségbolt kezdeményezésére, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint az önkormányzat támogatásával a 88. Ünnepi Könyvhéten is megtartják a szokásos Könyvárverést. Előtte – június 10-én délben – szabadtéri kerekasztal-beszélgetést rendeznek az Erzsébet téren. Téma lesz: A könyv gyűjtése, szerepe a XXI. században.

A beszélgetés moderátora Kégl Ildikó, a Magyar Hírlap munkatársa. A vendégek: dr. Kiss János alpolgármester, dr. Prokai Margit, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár főigazgatója, Bartus Zsolt köztisztviselő, Gecse Attila református lelkész, dr. Sáfrány Gyula József ügyvéd, Sike Gábor, az Európa Rádió főszerkesztője, Verbiás Tibor, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársa és Zólyomi Péter politológus.

A könyvárverés ezután, szombaton 1 órakor kezdődik, mivel szabadtéri, így azon minden érdeklődő részt vehet és menet közben is bekapcsolódhat a licitálásba.

Az árverésen 311 könyv, 43 képeslap, valamint 6 térkép kerül kalapács alá. Az immár hagyománnyá vált könyvheti árverésnek a célja, hogy minőségi kiadványokkal, megfizethető áron járuljanak hozzá a könyvhét sikeréhez.

Katalógus igényelhető az ujdiosgyori.regiseg@gmail.com e-mail-címen, valamint nyomtatott formában személyesen is átvehető az üzletben.

– ÉM-NSZR –