Helyi közélet

2012.11.20. 21:46

Dzsesszes versenymű hegedűre és szárnykürtre

Miskolc - Különleges ősbemutatónak lehettek tanúi hétfőn este a Népszerű bérlet tulajdonosai a Művészetek Házában: Fekete-Kovács Kornél: Concerto hegedűre, szárnykürtre és zenekarra című művét adta elő maga a szerző, legjobb barátja, Bujtor Balázs (aki egyébként a 2009-ben elhunyt Bujtor István színművész fia), valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Miskolc - Különleges ősbemutatónak lehettek tanúi hétfőn este a Népszerű bérlet tulajdonosai a Művészetek Házában: Fekete-Kovács Kornél: Concerto hegedűre, szárnykürtre és zenekarra című művét adta elő maga a szerző, legjobb barátja, Bujtor Balázs (aki egyébként a 2009-ben elhunyt Bujtor István színművész fia), valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar.A dzsesszes ritmusokkal átszőtt, de egyébként szabályos versenyművet a közönség örömmel fogadta.

– Nagyon tetszett – mondta lelkesen Hricu Gáborné a koncert szünetében. – Eddig nem ismertem a szárnykürtöt, de ezentúl a kedvencem lesz. A mű újszerű, érdekes hangzása ragadott magával, és a hangulata is elvarázsolt – tette hozzá.

Pongrácz Terézia úgy fogalmazott: „érdekes volt.” Kissé furcsának tartotta ugyan a dzsesszes és a szimfonikus hangzás keveredését, de élvezte a koncertet. Főleg a különleges ritmusok és a szárnykürt hangszíne nyerte el a tetszését.

Fekete-Kovács Kornél, aki egyébként világszerte ismert dzsesszmuzsikus, azt mondta lapunknak, jól sikerült az előadás. Bár mint fogalmazott, a zenekarnak nem lehetett könnyű dolga, hiszen nehéz dallamot kellett játszania, és a mű sok olyan elemet tartalmazott, ami a dzsesszre jellemző. A próbák alatt folyamatosan fejlődött a versenymű, a koncertre pedig kiváló lett. A zeneszerzővel készített interjúnkat későbbi lapszámunkban olvashatják.

ÉM-HE


Miskolc - Fekete-Kovács Kornél: Hegedű-szárnykürt kettősversenyének ősbemutatóját is láthatta-hallhatta hétfőn este a közönség, a Miskolci Szimfonikus Zenekar népszerű bérletének hangversenyeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában