Komoly veszélyt jelent az erdőben kószáló eb

Akt.:
Kutyát csak pórázzal szabad az erdőben sétáltatni!
Kutyát csak pórázzal szabad az erdőben sétáltatni!

Miskolc, Háromhuta – Mint lapunkban is olvashatták, egy szabálytalanul szabadon engedett kutya támadt rá az Észak­erdő Zrt. Hegyaljai Erdészeti Igazgatóságának egyik munkatársára még a két ünnep között, Háromhuta környékén az erdőben.

A lábába harapott

A férfi az ott tartózkodó turistákat figyelmeztette éppen, hogy hajtóvadászat zajlik a közelben, amikor a póráz nélkül levő kutyájuk, egy keverék kutya hátulról elkapta a lábszárát és mélyen beleharapott. A sérülést a sátoraljaújhelyi kórházban látták el, a teljes gyógyulás előreláthatóan három hétig is eltarthat.

Vereb István, az Északerdő Zrt. kommunikációs tanácsadója felhívta a figyelmet arra, hogy a kirándulók kutyával csak szabályosan, a vonatkozó jogszabályokat betartva sétáljanak az erdőben.

Szabályok, kivételek

Érdeklődésünkre elmondta azt is, hogy aki a kutyáját természeti, védett természeti területen vagy vadászterületen – a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el. „Komoly veszélyeket jelenthet, ha szabadon kószál a négylábú az erdőben.

Megzavarhatja a malacait védő vaddisznókocát, »konfliktusba keveredhet« a fokozottan védett farkassal, esetleg, ahogyan jelen esetben is, erdei kirándulókra, turistákra is rátámadhat.”

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s