Friss hírek

2010.07.17. 12:50

Jobbik: a budapestiek nagy része maximum csak a Balaton utcáig jut el

<p>Az üdülési csekk adómentessé tételéről nyújt be hamarosan egy törvényjavaslatot a Jobbik - jelentette ki Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője. A lakosság 65 százaléka idén nem tud nyaralni, ennek a szűkös anyagi lehetőségek mellett a kormányzati intézkedések hiánya is az oka - mondta el a politikus szombati tájékoztatóján Budapesten, a Balaton utcában. Azért itt, mert szerinte a fővárosiak nagy része a Balaton helyett maximum csak a tóról elnevezett utcába jut el.</p>

Az elmúlt hónapokban semmi olyan érdemlegeset nem tett a kormány, amivel segíteni tudná a lakosságot abban, hogy nyaralhasson - jelentette ki Szilágyi György, a Jobbik képviselője. A politikus szerint a nyaralás terén az egyik legfőbb lehetőség az üdülési csekk rendszere lenne, de az adóterhek miatt egyre kevesebb munkáltató tudja vállalni, hogy cafeteria formájában ezt adja a dolgozóknak.

A Jobbik hamarosan benyújtja az üdülési csekkek adómentessé tételéről szóló törvényjavaslatát. A párt képviselője hozzátette: igaz, hogy tavaly 9 milliárd forint folyt be ebből adó formájában, de szerinte az üdülési csekkekkel fejleszteni lehetne a turizmust, az ágazat pedig a gazdaság egyik motorja lehetne, ráadásul a lakosság kétharmada sem esne el a nyaralás lehetőségétől.

A Jobbik ezen kívül arra kéri a kormányt: vizsgálja felül, hogy az üdülési csekket kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megfelelő vezetéssel működik-e és megfelelő intézkedéseket hoz-e a turizmus érdekében. A politikus hozzátette: furcsának tartják, hogy a mai napig az a Karácsony Mihály az alapítvány kuratóriumi elnöke, aki KISZ-vezető, és Gyurcsány Ferenc fő bizalmasa volt.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány internetes oldalán olvasható legfrissebb adatok szerint az idei év első hat hónapjában már 36 milliárd forint összegű üdülési csekk került a felhasználókhoz, amely az előző év hasonló időszakához képest 5%-os növekedést mutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!