Helyi közélet

2011.06.16. 15:44

Európa-bajnoki ezüstérmes Bársonyosok

<p>A miskolci iskola diákjai egy II. és egy IV. helyezést szereztek a kaposvári Látványtánc és Ének Eb-n.</p>

Az open junior kategóriában II., a pop dance junior kategóriában pedig IV. helyezést ért el a miskolci Bársony János Általános Iskola Bársony Tánccsoportja a Magyar Látványtánc Szövetség által Kaposváron megrendezett 2. Látványtánc és Ének Európa Bajnokságon. A több hónapos versenysorozat területi döntője korábban Debrecenben volt, ahol a miskolci iskola diákjai I. és II. helyezést értek el. Ezután következett a Magyar Bajnokság Budapesten. Ott II. és V. helyezést értek el a táncosok. Az utolsó állomás volt június 3-a és 5-e között maga az Eb, ahol a tánccsoport az open junior kategóriában II., a pop dance junior kategóriában pedig IV. helyezést szerezte meg.

A versenyekre való kijutást támogatta az iskola területi önkormányzati képviselője, Szabó Sándor, de a szervezésben nagy segítséget nyújtottak a felkészítő tanároknak, Dulibán-Grajz Andreának és Antalffy Szabolcsnénak Kegyes Jenő, iskolaigazgató, illetve Emődi Csabáné és Szöghi Gáborné igazgatóhelyettesek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában