Bódvaszilas

2019.08.07. 14:00

Tarolt a diónyi jég

Bódvaszilas kertjeit tönkretette a keddi jégeső, sőt egy ház tetejét is beszakította.

Hegyi Erika

Tarolt a diónyi jég

Fotó: Szkibó Enkő

Kedd délután 3 órakor csapott le a vihar Bódvaszilasra. A fekete felhők nem csak esőt, de jeget is hoztak magukkal, volt, hogy dió nagyságú jégdarabok hullottak az égből.

Fotó: Szkibó Enkő

– Én épp Miskolcon voltam, de amikor este 6 óra körül hazaértem, egyes területeken még mindig jég borította a kerteket és utakat – számolt be a nem mindennapi eseményről Fülöp József, a település polgármestere. – Ilyesmi emberemlékezet óta nem történt Bódvaszilason. Kisebb jégesők előfordultak persze, de ilyen komolyra még a legidősebb emberek sem emlékeznek. A jégverés nem volt mindenütt erős, az egyik helyen a műanyag fóliát sem rongálta meg, máshol beszakította a műanyag előtetőt, sőt az egyik palatetős ház tetejét és tönkretette.

Fotó: Szkibó Enkő

Ebben egy idős asszony lakott egyedül, őt egy önkormányzati szolgálati lakásban helyeztük el. Értesítettük a hozzátartozóit, akik majd intézkednek a ház javításáról. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen az asszonynak nincs biztosítása, viszont a kár jelentős, az egész tetőszerkezetet ki kell cserélni – sorolta a polgármester.

Letarolta a kerteket

Elmondta azt is, hogy a keddi viharban fák dőltek ki, azonban azok mind magánterületen álltak. Ha a tulajdonosok jelzik az önkormányzatnak, hogy segítségre van szükségük a fák feldarabolásához, akkor természetesen segítenek. Ugyanígy a letört ágak és gallyak eltakarításában is.

Fotó: Szkibó Enkő

– Nagy baj az is, hogy a jégeső teljesen letarolta a kerteket. Paradicsomot bizony már nem főzünk be. Pedig úgy örültünk, hogy a piacon és zöldségesnél ugyan minden drága, de nekünk legalább minden megterem a kertben. Most már mi sem örülhetünk – mondja csüggedten Fülöp József. Hozzáfűzi: egy hónapja is lecsapott rájuk a zivatar, de akkor nem volt jég és a rengeteg víz hamar lefolyt Bódvaszilasról. Akkor nagyobb károkat nem okozott a vihar.

Fotó: Soltész Judit
Fotó: Soltész Judit
Fotó: Soltész Judit

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában