Kimentették a Ferenc-hegyi-barlangban beszorult barlangászt

Budapest, 2015. szeptember 9. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat szakemberei egy balesetet szenvedett barlangászt mentenek a Ferenc-hegyi-barlang Őzgida utcai kijáratánál a főváros II. kerületében 2015. szeptember 8-án éjjel. A járatban rekedt sérültet huszonhat barlangi mentő - köztük három orvos - közreműködésével sikerült a felszínre hozni. A sérült férfit a mentők kórházba szállították.
Budapest, 2015. szeptember 9. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat szakemberei egy balesetet szenvedett barlangászt mentenek a Ferenc-hegyi-barlang Őzgida utcai kijáratánál a főváros II. kerületében 2015. szeptember 8-án éjjel. A járatban rekedt sérültet huszonhat barlangi mentő - köztük három orvos - közreműködésével sikerült a felszínre hozni. A sérült férfit a mentők kórházba szállították. - © MTI Fotó: Lakatos Péter
Budapest, 2015. szeptember 9., szerda (MTI) – Sikerült kihozni a kedd este balesetet szenvedő barlangászt a fővárosi Ferenc-hegyi-barlangból, a mentés mintegy három és fél óráig tartott – mondta el az MTI-nek Adamkó Péter, a Magyar Barlangi Mentőszolgálat országos riasztásvezetője szerda reggel.

A barlangász a II. kerületi barlang bejáratától körülbelül három-négyszáz méterre szorult be – ismertette Adamkó Péter -, és a mentését nehezítette, hogy szűk, kanyargós járatokon keresztül kellett kihozni. Kéz- és vállsérüléseket szenvedett, a mentők kórházba vitték – tette hozzá.


barlang2

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat szakemberei egy balesetet szenvedett barlangászt emelnek hordágyra a Ferenc-hegyi-barlang Őzgida utcai kijáratának közelében a főváros II. kerületében 2015. szeptember 8-án éjjel. A járatban rekedt sérültet huszonhat barlangi mentő – köztük három orvos – közreműködésével sikerült a felszínre hozni. A sérült férfit a mentők kórházba szállították. | MTI Fotó: Lakatos Péter


A riasztásvezető kedd este azt közölte, hogy a barlangász bejárás során csúszott le a barlang egy “szövevényes pontján”, és nem tudott lábra állni.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s