Friss hírek

2008.12.04. 13:35

Mladicsot keresik Belgrádban - házkutatás a fiánál

<p>Öt ingatlant kutattak át a szerb rendőrök csütörtökön Belgrádban. A belügy tájékoztatása szerint a háborús bűnökkel vádolt volt boszniai szerb hadseregparancsnok, Ratko Mladicsot keresik. Sajtóinformációk szerint Mladics fiának házát is ellenőrizték a rendőrök. A belügyminisztérium ezt az információt nem erősítette meg, mindössze annyit közölt, hogy az egyik háborús bűnökkel vádolt körözött gyerekének ingatlanát ellenőrizték.</p>

Helyi jelentések szerint Darko Mladics házánál símaszkos, fekete egyenruhás rendőrök vannak, és több tévéstáb is. A fiú lakcímére van bejelentve egyik cége is. Novemberben a Mladics fiút egyszer már kihallgatta a nemzetbiztonsági hivatal. Az újságírók szerint a fiúhoz megérkezett a Szerb Radikális Párt (SZRSZ) parlamenti frakcióvezetője is. Időközben az országgyűlésben SZRSZ bejelentette, hogy elhagyja az üléstermet, hogy így tiltakozzon a rendőrségi akció ellen. A házelnök szünetet rendelt el, hogy a folytatásról a frakcióvezetőkkel egyeztethessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!