MEAFC: Két hét múlva hazai pályán kezdenek a miskolci kosarasok

Akt.:
A miskolciak az NB I/B-ben szerepelhetnek
A miskolciak az NB I/B-ben szerepelhetnek - © Fotó: ÉM
Miskolc – Endrész Tamás és Orosz Bence a két új fiú a MEAFC NB I/B-s férfi kosárlabdacsapatánál. Szombaton lesz egy hete, hogy másodosztályúnak vallhatja magát a MEAFC férfi kosárlabdacsapata.

Ugyanis azok után, hogy az előző évad végén a pályán elért eredményeivel, a négycsapatos, miskolci osztályozó tornán az egyetemistáknak nem sikerült kivívniuk az NB I/B-s indulás jogát, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége „üresedés miatt”, a klub kérésére besorolta őket a második vonalba.

Reménykedtek

– Nem ért teljesen váratlanul minket ez a döntés, reménykedtünk, bíztunk benne, hogy az NB I/B-ben indulhatunk, és ennek jegyében augusztus közepén kezdtük el a felkészülést – tudtuk meg Bene Szilárdtól, a MEAFC edzőjétől. – És nemcsak a szakmai munkát, hanem a keret frissítésével kapcsolatos tárgyalásokat is, de mivel az MKOSZ-nek ez a döntése a mi szempontunkból viszonylag későn született meg, a legtöbb játékos ekkorra már elkötelezte magát egyik vagy másik klubhoz, így az átigazolási piac addigra beszűkült.

Ettől függetlenül a Takács, Hamza, Radányi távozó hármas helyére két új játékost sikerült igazolnia a MEAFC-nak. Az egyikük Endrész Tamás, aki az NB II-es Szerencs VSE-től érkezett, a másik Orosz Bence, aki a Szolnoki Olaj KK gárdájától jött, ahol az U23-as NB I/B-s csapatban szerepelt.

Hasonló elképzelések

– Endrészt jól ismerjük, az NB II-ben meghatározó embere volt csapatának, játszott az NB I/B-ben is, úgy gondoljuk, hogy megállja majd a helyét. Ő is látta ebben a lehetőségben a szakmai kihívást, mondhatni az ő elképezései és a miénk találkozott – mondta Bene Szilárd.Orosz Bence a mi egyetemünkre iratkozott be, róla csak annyit, hogy az édesapja, az a miskolci születésű Orosz László, aki sokszoros válogatott volt. Bence nagyszülei, rokonai itt élnek Miskolcon, ő itt tud tanulni, kosarazni, és a Miskolci Egyetemen most induló mentor programnak is ő lesz, lehet az egyik tagja, hiszen van miskolci kötődése, az ME hallgatója, és NB I/B-s csapatot is erősíti.

A két új fiúval együtt 11 fős kerettel dolgozhat Bene Szilárd, a régiek közül Kiss B., Drahos, Tóth G., Szojka, Fazekas, Szepesi, Tóth T. maradt, valamint az utánpótlásból két fiatal, Koroknai Gergő és Galló Márk csatlakozott a nagyokhoz.

– ÉM-BCS –

A Dobó Kupán jártak

A múlt hét végén Egerben, a Dobó Kupán vett részt a MEAFC, és három NB I/B-s gárda ellen meccselt: előbb a Budapest Honvédtől 71-69-re kapott ki, majd az EKF-Eger-KOK SE-től 72-54-es vereséget szenvedett, zárásként viszont a Békési SZSK-t 77-63-ra legyőzték. – Nagyon hasznos volt számunkra ez a torna, konkrét riválisok ellen tudtuk felmérni, hogy hol tartunk, és megállapítani, hogy beleillünk ebbe a mezőnybe. Alakul, formálódik a csapatunk, ezeket a mérkőzéseket igyekeztünk arra felhasználni, hogy felkészüljünk arra a szabályra, hogy az NB I/B-ben egy U21-es játékost folyamatosan szerepeltetni kell a pályán – mondta Bene Szilárd. – A tervek szerint a bajnoki rajtig még a Salgótarján ellen játszunk, ezenkívül még egy edzőmeccs szervezéséről lehet szó. A MEAFC az NB I/B-s bajnoki évadot október 2-án, 17.30-tól hazai környezetben, a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban kezdi, az Óbudai Kaszások ellen.