koraszülés

2019.11.19. 13:00

Évente nyolcezer családot érint

Újra a koraszülötteket jelképező lila színbe borultak vasárnap a hazai középületek a koraszülöttek világnapja alkalmából, Magyarországon ugyanis minden tizedik baba idő előtt jön világra.

Lila fénybe öltözött a kilátó.

Fotó: Vajda János

Bár a probléma évente több ezer családot érint, Magyarországon a koraszülés témája még mindig szinte tabunak számít. Az idő előtt – a terhesség 24–37. hete között – világra jövő gyerekek anyukái hetekig vagy akár hónapokig nem ölelhetik meg gyermeküket, eközben sokan önmagukat hibáztatják a történtekért, környezetük pedig magára hagyja őket. Arról pedig, hogy a koraszülés mivel jár, hogyan lehet rá felkészülni, nem beszél velük senki.

 

Pedig kellene: tájékoztatással, megelőzéssel és megfelelő ellátással csökkenteni lehetne a koraszülöttek számát. Ezért a célért küzd a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua, a koraszülött-ellátás elkötelezett támogatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában