Kellemetlen, de jobb lesz…

Életkép a miskolci Tiszai pályaudvarról
Életkép a miskolci Tiszai pályaudvarról - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Gyorsan akarnak végezni a vasúti pálya felújításával.

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Szerencs–Sátoraljaújhely fővonal Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád közötti szakaszán megkezdték a vasúti pálya felújítását, amely november közepéig tart.

A vágányzári menetrend jelentősen módosítja a vasútvonalon a távolsági és a regionális vonatok menetrendjét, amely csak a Budapest-Keleti–Füzesabony vonalszakaszon marad változatlan augusztus 30-áig.

Hamarabb és később

A felújítás augusztus 30-ig tartó fázisában fontos változás, hogy Miskolcról, illetve Szerencsről az IC vonatok 10 perccel korábban indulnak Budapest felé és Füzesabony felől körülbelül 10 perccel később érkeznek meg.

A sátoraljaújhelyi sebesvonatok Sátoraljaújhelyről és Miskolcról közel fél órával korábban indulnak Budapest felé, míg ellenkező irányban fél órával később érkeznek.

A Kassáról Budapestre tartó Hernád és Rákóczi nemzetközi InterCity vonatok miskolci átszállással közlekednek, a Kassa felől 7 óra 28 perckor érkező Hernád IC utasai csak a Tokaj IC-vel tudnak továbbutazni 8 óra 20 perckor Miskolcról a főváros felé. Este a Rákóczi IC Szlovákiából érkező kocsijaiból Miskolcon egy másik szerelvényre kell átszállni a Budapestig utazóknak.

Füzesabony és Mezőkövesd között egy reggeli személyvonat ideiglenesen kimarad a menetrendből, egy késő esti és két hajnali személyvonat helyett pedig vonatpótló autóbuszok közlekednek, melyek Füzesabonyban a vasútállomás mellől, a Vízház utcai ideiglenes megállóhelyről indulnak, illetve érkeznek.

A kapcsolódó vonalak közül a Tiszaújváros–Nyékládháza, a Miskolc–Hidasnémeti, a Miskolc–Kazincbarcika–Bánréve–Ózd és a Miskolc–Tornanádaska vasútvonal menetrendjében is jelentős változások léptek életbe.

ÉM-SZB


Vágányzári hírek

A részletes menetrendi változásokat a MÁV-csoport honlapján, a vágányzári hírek menüpontban nézhetik meg a vonattal utazók.

Augusztus végéig módosul a menetrend a miskolci vasútvonalakon

Budapest, 2015. július 21., kedd (MTI) – Pályafelújítás miatt keddtől augusztus végéig módosított menetrend szerint járnak a távolsági és a regionális vonatok a miskolci fő- és mellékvonalakon – közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel. tovább »

Százhússzal száguldhatnak újra az InterCityk

Budapest, Miskolc – Már júliusban elkezdik a pályafelújítást Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között. tovább »

Felújítják Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között a vasúti pályát

Budapest, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – A Budapest-Hatvan-Miskolc-Szerencs-Sátoraljaújhely fővonal mintegy 42 kilométeres szakaszán Nagyút és Mezőkeresztes-Mezőnyárád között felújítják a vasúti pályát július 21. és november vége között – tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t. tovább »
hirdetés


hirdet�s