jótékonyság

2020.02.28. 14:30

Több százezres adományt vittek a kórházi iskolának

A beteg gyerekeket oktatók munkáját segíti a BOKIK és az Első Miskolci Lions Klub.

Tajthy Ákos

Simon Éva a Petõfi Sándor Általános Iskola igazgató helyettese, Rode Lász az Elsõ Miskolci Lions Klub soros elnöke, Bihall Tamás a Bokik elnöke, Dr, Révész János a Megyei Kórház vezetõje és Dr. Hauser Péter a Gyek vezetõje

Fotó: Bujdos Tibor

Négyszázezer forinttal támogatja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) működő általános iskola működését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) és az Első Miskolci Lions Klub. Az összeg a két szervezet farsangi bálján gyűlt össze, a támogatást csütörtökön adták át az egészségügyi intézmény képviselőinek.

A támogatók az összeg egy részéből egy korszerű fénymásoló-nyomtató gépet vásároltak, olyat, amilyenre a GYEK-ben nagy szükség volt. Dr. Révész János, a megyei kórház főigazgatója úgy fogalmazott, az intézmény minden adományért hálás.

– Ez a készülék a gyerekeknek, az őket oktató pedagógusoknak és természetesen az egészségügyi személyzetnek is nagy segítség – mondta a főigazgató.

Róde László, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke arról beszélt, mindkét fél számára fontos a társadalmi szerepvállalás, a betegek, elesettek támogatása.

– Öröm számomra, hogy az üzleti szektor, a megyei cégek, vállalkozók lehetőségeikhez mérten egyre többször ilyen gesztust tesznek. Különösen fontos számunkra az, amikor kórházaknak, iskoláknak, nyújtanak segítséget – mondta Bihall Tamás, a BOKIK elnöke.

Nagy segítség

Simon Éva, a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatóhelyettese köszönetet mondott a két szervezetnek, mint mondta, meglepetésként érte őket az adomány, ami nagy segítséget jelent nekik.

– Ma Magyarországon pedagógusnak lenni nem könnyű feladat. Úgy gondolom, a kórházban dolgozó tanárok élete még nehezebb, éppen ezért bárki, aki elismeri a nálunk dolgozók munkáját, az nagyon fontos dolgot tesz, és mi nagyon hálásak vagyunk neki – tette hozzá dr. Hauser Péter, a GYEK vezető főorvosa.

(A borítóképen: Simon Éva a Petőfi Sándor Általános Iskola igazgató helyettese, Rode Lász az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke, Bihall Tamás a Bokik elnöke, Dr, Révész János a Megyei Kórház vezetője és Dr. Hauser Péter a Gyek vezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában