Kazincbarcika hírei

2018.02.10. 17:53

Valóra vált remények Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Nagy sikerű bállal jubilált a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület.

Kazincbarcika - Nagy sikerű bállal jubilált a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület.

Szeretet, tisztelet, méltóság és humánum. Ezek a most tízesztendős Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület tevékenységének alappillérei. A jubiláló szervezet a közelmúltban egy nagyszabású est és bál keretében ünnepelt.

Az eltelt tíz év az egyesület életében mérföld­kőnek számít." Szitka Péter

Közel kétszáz vendéget köszönthetett az egyesület elnöke, Tokai Edit, egyszerre volt nagyon boldog és meghatódott is. Hiszen a szervezet vezetőségével, tagjaival és együttműködő partnereikkel nagyon sokat dolgoztak azon, hogy az egyesület munkáját és jövőbeni terveit még szélesebb körben megismerjék, s ugyanakkor támogatásra érdemesnek tartsák.

Ez volt a jubileumi bál alap­ötlete is, mely végül egy széles összefogásnak köszönhetően nagy siker lett. Köszönhetően a rendkívül színes vendégkörnek, az elragadó táncprodukciókkal fellépő Kodály-növendékeknek, s az őket tanító két nagyszerű pedagógusnak, Kriston-Kolosai Anikónak és Szinyei Edinának. Már a nyitótánc is nagy sikert aratott, amit aztán Anikó és kislánya, Panni tánca csak tovább fokozott.

Remény, hit

A műsorszámok között köszöntőket hallhatott a közönség, elsőként Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője lépett a mikrofonhoz. Beszédében kiemelte a gondoskodás és elesett embertársaink támogatásának fontosságát, miközben példaértékűnek nevezte a rendező egyesület munkáját; majd köszönetet mondott a vezetők önfeláldozó és kitartó tevékenységéért.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere köszöntőjében szintén a szervezet áldozatos és pótolhatatlan munkáját méltatta. Ugyanakkor kiemelte azt is, hogy az eltelt tíz év mind az egyesület életében, mind a város közéletében betöltött szerepét illetően mérföldkőnek számít.

Fotó: Szűcs Mara

Máté Gizella, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökhelyettese a szakma nevében méltatta az egyesület tevékenységét és mondott köszönetet a vezetőknek, majd dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna, a Teljes Életért Egyesület tiszteletbeli nagykövete szólt a jelenlévőkhöz. Részletesen szólt arról az útról, amelyet az egyesület bejárt az elmúlt évtizedben; a sok nehézségről, a nagy kitartásról, a hitről és a reményről, ami minden tevékenységüket áthatja. S arról a rengeteg eredményről, sikerről, agilis, szerteágazó és még a határon is átnyúló munkáról, mely szintén fémjelzi ennek a szervezetnek az értékét.

Ünnepi torta

Ezt követően megérkezett a jubileumi óriástorta, s a tagság hagyományosan együtt énekelte el a szülinapi dalt, ám ezúttal Jancsó Dóra színművésznő, az egyesület támogatója is besegített. A közös tortavágást követően a kazincbarcikai gyökerekkel rendelkező művésznő adott műsort, ami még különlegesebbé tette az estét. A hangulatot a kodályos fiatalok szambája fokozta, majd ünnepi pohárköszöntő következett.

Ezt követően Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház igazgatója köszöntötte a jubiláló egyesületet, kiemelve azt is, hogy mennyire büszke arra, hogy a szervezet bázisát és a vezetők egy részét is a kórház adhatja.

Ezután egy vacsora formájában az „erőgyűjtés” következett az egész estés táncra. Újhelyi István élőzenés, nosztalgia- és mulatós műsora közben a szervezők sort kerítettek a tombolasorsolásra is, hiszen a támogatók jóvoltából legalább száz ajándék várt gazdára. A rendezvény kapcsán a rendező szervezet közel négyszázezer forintot tud majd a Kazincbarcikán és a környező településeken élő, emlőrákban érintett tagjaik rehabilitációs és életminőséget javító programjaira fordítani.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!