Kazincbarcika hírei

2018.02.10. 11:20

Energetikai korszerűsítés az Irinyiben Kazincbarcikán

Kazincbarcika - Példaértékű összefogás és együttműködés eredménye a fejlesztés.

Kazincbarcika - Példaértékű összefogás és együttműködés eredménye a fejlesztés.

Megújult Kazincbarcikán a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő Irinyi János Református Szakközépiskola és Diákotthon (Irinyi János Református Oktatási Központ) főépülete a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című pályázati konstrukció keretében. A projekt pénteki zárórendezvényén elsőként Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökhelyettese fejezte ki köszönetét mind a kivitelezők, mind pedig a pedagógusok áldozatos munkájáért.

Bemutatta a fázisokat

A beruházás részleteiről Gedeon Miklós műszaki ellenőr szólt, aki fotókon keresztül szemléltette a munkálatok egyes fázisait is. Kétszázhatvanmillió forint támogatási forrásból valósult meg az épület födém hőszigetelése, a homlokzati nyílászáró cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése, valamint egy szellőző­rendszer beépítése.

Csernaburczky Ferenc, az Irinyi János Református Oktatási Központ igazgatója elmondta: óriási összefogásra volt szükség, hogy a projekt megvalósulhasson, hiszen a kivitelezők a munkálatok jelentős részét a szorgalmi időszakban végezték. Az igazgató a Kolorline érdeklődésére elárulta, hogy a jövőben további felújításokat terveznek az egyházkerület közreműködésével.

Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere kiemelte: példaértékű együttműködés jellemzi a város és a Tiszáninneni Református Egyházkerület kapcsolatát, ami reményei szerint a jövőben is így lesz majd.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!