Kazincbarcika hírei

2016.02.26. 09:22

Tragédia Kazincbarcikán, teremfocitornán esett össze a játékos

Kazincbarcika – Megdöbbentő tragédia, a pályán vesztette életét egy futballista – a hét végi kazincbarcikai teremfocitornán minden előjel nélkül összerogyott az egyik játékos - írja a Blikk.

Kazincbarcika – Megdöbbentő tragédia, a pályán vesztette életét egy futballista – a hét végi kazincbarcikai teremfocitornán minden előjel nélkül összerogyott az egyik játékos - írja a Blikk.

Krisztián éppen a döntőben szerepelt csapatával, ám ezt a meccset már nem tudta befejezni. Az alig negyven esztendős sportolónak megállt a szíve. Hiába hívtak hozzá azonnal mentőt, az orvosok hosszas próbálkozások ellenére sem tudtak segíteni rajta. A labdarúgó életéért folytatott küzdelmet elvesztették.

"Szörnyű, ami történt, nem volt még 40 éves..."

Az elhunyt családja nem akart nyilatkozni a tragédiáról, a hozzátartozók azt mondják, egyelőre képtelenek az esetről beszélni. Azonban a Blikknek nyilatkozó szemtanú, az elhunyt egyik barátja szerint mulasztás és hiányosság is jelentősen közrejátszhatott a tragédiában.

– A történtekről részletesen a polgármester tud beszámolni, mert pont ellenük játszották a döntőt a tornán. Krisztián a pályán lett rosszul és már nem tudtak rajta segíteni. Szörnyű, ami történt, nem volt még 40 éves... – nyilatkozta a Blikknek az eset történtekor a helyszínen tartózkodó férfi.

– Mentő és orvos nem volt jelen, kb. 15 percet vártak a rohamkocsira, amiben nem volt újraélesztő készülék. Később jött egy másik mentő , abban volt defibrillátor. Szerintem egy ilyen focitornán orvosnak jele kellene lennie. A csarnokot most újították fel, egy defibrillátor belefért volna a költségvetésbe.

A defibrillátor sem segített

A Blikk megkereste az Országos Mentőszolgálat sajtóosztályát, amely cáfolta az illető néhány állítását.

– Adataink szerint a kazincbarcikai mentőállomásról riasztott mentőegység percek alatt a helyszínre ért, felszerelésükhöz defibrillátor is tartozott, amelyet használtak is.

Sajnos a defibrillátoruk által leadott áramütés nem vezetett sikerre, ezért a mentők az újraélesztési kísérletet közel egy órán át, újabb és újabb beavatkozásokkal folytatták. A beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni – áll a közleményben.

A Blikk megkereste a város polgármesterét, Szikta Pétert is, ám nem tudtak beszélni vele. A sportcsarnok ügyvezető igazgatóját sikerült elérnie a Blikknek, de nem adott tájékoztatást a gyászoló családra való tekintettel.

Forrás: blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!