Kazincbarcika hírei

2012.09.06. 10:26

Hulladékgyűjtő udvarok Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A lakosság szélesebb körű kiszolgálása és az illegális lerakók felszámolása is célja az új udvaroknak.

Kazincbarcika - A lakosság szélesebb körű kiszolgálása és az illegális lerakók felszámolása is célja az új udvaroknak.Kerti hulladék, háztartási gép, gumiabroncs, építési törmelék – ez csak néhány példa azon a háztartásokban feleslegessé váló hulladékok közül, amelyek elhelyezése és tárolása gondot jelenthet a lakosság számára. A környezettudatosan élők ilyenkor megvárják az évi kétszeri lim-lomtalanítást, a felelőtlenebbek viszont illegális helyeken rakják le a szemétté vált tárgyakat, törmeléket.

A problémát felismerve a szolgáltató és az önkormányzat közösen döntött a hulladékgyűjtő udvar létrehozásáról, szeptember ötödikétől kettő is megnyílt a Sajó-parti városban.

Heti öt napon nyitva

A Sajó-Bódva Völgyi települések regionális települési szilárdhulladék-kezelési rendszere ISPA-projekt keretében a térségben hat, Kazincbarcikán pedig két hulladékgyűjtő udvar nyílt meg. Az egyik a város Mucsony felőli kapujában, a másik pedig a Csónakázó-tó melletti területen várja a kazincbarcikaiakat a hét négy munkanapján és szombaton. A legkorszerűbb technológiával kialakított udvarokban hét hulladékfajtát lehet elhelyezni, így többek között gumiabroncsokat, építési törmeléket, veszélyes hulladéknak minősülő anyagokat és egyebek mellett nagydarabos lomokat. Az ingyenes hulladék elhelyezés feltétele a kazincbarcikai lakcím igazolása. A hulladékgyűjtő udvarokba behordott lakossági hulladékot a sajókazai centrumba szállítják el. Itt a korábbiakhoz hasonlóan lakóingatlanonként továbbra is 300 kg tömegű nem veszélyes hulladék elhelyezésére nyílik lehetősége az állampolgároknak.

A két barcikai hulladékudvart szeptember ötödikén Szitka Péter, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás elnöke, továbbá Boros Béla, az Északmagyarországi Hulladékgazdálkodási Zrt. elnök-igazgatója adták át. Az eseményen a meghívott vendégeken kívül a közeli óvoda apróságai is ott voltak.

Az új szolgáltatások tehát ettől a naptól folyamatosan várják a lakosságot; hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon 10 és 18 óra között, szombaton pedig 8-tól 16 óráig.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!