Kazincbarcika hírei

2012.04.23. 11:38

„A magyar szó ünnepe” Kazincbarcikán

Kazincbarcika -  Több mint 130 versenyző, köztük közel 100 határontúli diák vett részt a XVII. Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyen.

Kazincbarcika -  Több mint 130 versenyző, köztük közel 100 határontúli diák vett részt a XVII. Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyen.A rangos rendezvénynek immár hagyományosan az Ádám Jenő Általános Iskola felújított és pompás tavaszi ruhába öltöztetett Dózsa György Tagiskolája adott otthont. A versenyre a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma, a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás, valamint az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ közös rendezésében került sor.

A magyar szó ünnepe

- Nagyon örömteli, hogy idén is rengeteg határon túli gyerek érkezett – mondta a verseny kapcsán a főszervező, Dienes Mária.

- S bár barátaink Erdélyből és Kárpátaljáról idén nem tudtak eljönni, Szlovákiából öt térség is képviselteti magát: Rimaszombat, Rozsnyó, illetve Szepsi és környéke,Tornaalja és térsége, továbbá a Vajdaság-Csantavér  térségből is érkeztek szavalók. A hazai színeket Kazincbarcika és Encs kistérségének legjobbjai képviselik a nemzetközi szavalóversenyen – sorolta Dienes Mária.

A kora délutáni megnyitó ünnepségen, melyen Érsek-Csanádi István köszöntötte a megjelenteket, többször is elhangzott, hogy ez a verseny, a magyar szó, a magyar nyelv ünnepe.

A versenyen hat, egyenként három tagú zsűri előtt adták elő a különböző műveket a gyerekek, vers, illetve próza kategóriában. A zsűritagok szerint rendkívül színvonalas volt a verseny, rengeteg tehetséges és jó előadót hallottak, sokszor komoly fejtörést jelentett a helyezések eldöntése. A résztvevők valamennyien emléklapot kaptak, a legjobbak pedig felkészítőikkel együtt értékes könyvjutalmakat vehettek át a nap végén, az ünnepélyes eredményhirdetésen. Ez és az egész délután rendkívül vidám és meleg légkörben zajlott. A gyerekek a versenyzésen túl a szomszédos Gyermekek Háza-Kézművesházban a zsűrizést követően alkothattak, az iskolában uzsonnázhattak, majd élményekkel gazdagon utazhattak haza.

A barcikai diákok is nagyon szépen és eredményesen szerepeltek, több első és dobogós helyet is begyűjtöttek köszönhetően tehetségüknek és a jó felkészítésnek.

- GJ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!