boon-sportoldal

2011.05.08. 20:39

Rally vb: pontszerző helyen végzett Turán Frigyes

<p>A Synergon Turán Motorsport versenyző párosa 6 pontot szerzett az SWRC világbajnokság olaszországi futamán, a Szardínia rallyn. Turán Frigyes és Zsiros Gábor a 7. helyen zárta az izgalmakkal teli versenyt.</p>

A pénteki kezdőnapon még kérdéses volt, hogy a magyar csapat végig tud-e menni a futamon, ugyanis egy műszaki hiba folytán autójuk az első gyorsasági szakaszon kigyulladt. A probléma orvoslását követően visszaállhattak, de komoly időveszteséggel követhették csak az élmezőnyt. A folytatás sokkal ígéretesebben alakult, Friciék egyre gyorsultak, és nagyszerű tempóban autózva elkezdték ledolgozni hátrányukat.

„A harmincöt perc büntetéssel a zsebünkben arra nem volt esélyünk, hogy a gyorsasági idők alapján megelőzzünk valakit, de Sousának technikai gondja volt, így beértünk a kategória-hetedik helyen. Optimistán fogjuk fel a helyzetet. Igyekeztünk kihozni a hétvégéből a maximumot, és szerintem sikerült: célban vagyunk, pontokat szereztünk, amelyek talán a végén még fontosak lesznek” – mondta Turán Frigyes, akinek azért még a zárónapon is volt egy kis kalandja: a harmadik gyorsasági szakaszon defektet kapott, öt kilométert tett meg lyukas jobb hátsó kerékkel.

„Nagyon nehéz verseny volt, de élveztük. Persze, először túl kellett tenni magunkat lelkileg azon, hogy a harmincöt perces büntetés tudatában nincs miért kockáztatnunk, mégis muszáj gyorsan menni, hogy legalább teszteljük az autót, tovább ismerkedjünk vele. Ugyanis van még hátra öt verseny ebben a rettenetesen nehéz kategóriában...” – tette hozzá Zsiros Gábor, navigátor.

A csapat már a következő, görögországi futamra koncentrál, ahol növekvő tapasztalataik és világbajnoki pontjaik birtokában egyre jobb esélyekkel indulnak.

Forrás: Just Creative


Turán Friciék egyre gyorsulnak

boon | 2011.05.08 08:27
A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a kategória-nyolcadik helyen áll a Szardínia-rali második napjának végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!