Kaszálják a parlagfüves részeket Miskolcon

Akt.:
Kaszálják a parlagfüves részeket Miskolcon
Kaszálják a parlagfüves részeket Miskolcon
Miskolc – Miskolc területén több mint 400 focipályányi, úgynevezett intenzív és első kategóriás zöldterületet gondoz a Városgazda. E mellett, ezzel párhuzamosan júniusban megkezdődött a város peremterületeinek a kaszálása is. Cél, hogy még a parlagfűszezon előtt legalább egyszer legyenek vágva ezek a részek is. A Miskolc Holding közleménye.

Miskolc területén mintegy 3 millió négyzetméternyi úgynevezett intenzív és első kategóriás zöldterületet gondoz a Városgazda. Ez több mint 400 focipályányi terület: utak, utcák, járdák melletti zöld sávok, parkok és a társasházak környezete.

E mellett, a nyári időszakban ezzel párhuzamosan a külterjes területeket is évente általában kétszer-háromszor, a gondozatlan területeket pedig egyszer vagy kétszer kaszálják Miskolcon. A két terület 1,740,000 négyzetméter, amiből 1,300,000 négyzetméter a külterjes.

Eddig külterjes területeket kaszáltak már a komlóstetői, a vasgyári, az észak- és dél-kiliáni városrészben, valamint az Avason, a Szentpéteri kapuban, a Repülőtér környékén és a Bábonyibércen. Június közepéig a külterjes és gondozatlan terület nagyjából felét kaszálták le.

A Városgazda tervei szerint a parlagfű pollenszórásának kezdetére minden, kezelésükben lévő külterjes és gondozatlan területet – tehát 1,740,000 négyzetmétert – legalább egyszer kaszálnak, hogy ezzel is csökkentsék a város pollenterhelését.

– Pásztor Imre, Miskolc Holding, Kommunikációs- és PR vezető –
hirdetés


hirdet�s